Počele pripreme muške odbojkaške reprezentacije Crne Gore: Stigao Baranin Miloš Kosović, Ćaćić se priključuje danas ili sjutra

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore okupila se u nedjelju prvi put nakon sjajnog učinka na Evropskom prvenstvu 2019. u Holandiji i dvije pobjede na debiju na velikim takmičenjima.

Povod je najljepši mogući – početak priprema za kvalifikacije na kojima bi  naša zemlja drugi put zaredom mogla da izbori nastup na najvećoj evropskoj odbojkaškom smotri.

O početku priprema selektor Veljko Bašić kaže:

U hotelu “Voco” u Podgorici okupilo se 15 od ukupno 17 igrača koji će boraviti na pripremama. To su: Rajko Strugar, Marko Bojić, Aleksandar Minić, Milutin Pavićević, Bojan Strugar, Nikola Lakčević, Miloš Kosović, Nikola Radonić, Danilo Dubak, Ivan Vlahović, Ivan Zvicer, Nemanja Peruničić, Luka Babić, Blažo Milić i Matija Ćinćur.

Zbog tek završenih klupskih obaveza i naporne sezone Vojin Ćaćić i Ivan Ječmenica reprezentaciji će se priključiti u ponedjeljak ili utorak.

U stručnom štabu su selektor Veljko Bašić, njegovi pomoćnici Srđan Popović, Darko Prebiračević i Balša Radulović, kondicioni trener Vladimir Živanović, statističar Ajkut Ajdin, ljekar reprezentacije prof.dr Miroslav Kezunović, te fizioterapeuti Vladimir Dragojević i Drago Đurović.

Jutros ekipa ima trening u teretani, dok će prvi odbojkaški trening odraditi danas od 17 časova.

Reprezentacija ostaje u hotelu “Voco” do 5. maja, kada odlazi na prvi kvalifikacioni turnir, koji se igra u gruzijskom gradu Tbilisiju 7, 8. i 9. maja. Protivnici naše selekcije biće redom Azerbejdžan, Grčka i domaća selekcija.

Azerbejdžan će biti prvi protivnik Crne Gore i na turniru u Podgorici, koji se održava 14, 15. i 16. maja, a u naredna dva susreta “crveni” će igrati protiv Gruzije i Grčke.

Šampionat za odbojkaše biće održan od 1. do 19. septembra, a domaćini će biti Krakov, Gdanjsk i Katovice (Poljska), Ostrava (Češka), Talin (Estonija) i Tampere (Finska). Sama završnica održaće se u Katovicama. Osim domaćina i najboljih osam ekipa sa posljednjeg šampionata održanog 2019. godine, plasman na EP izboriće pobjednici kvalifikacionih grupa, te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Miloš Kosović

KVALIFIKACIJE ODBOJKAŠA – GRUPA F

Turnir u Gruziji

7. maj
Azerbejdžan – Crna Gora
Gruzija – Grčka

8. maj
Crna Gora – Grčka
Azerbejdžan – Gruzija

9. maj
Grčka – Azerbejdžan
Crna Gora – Gruzija

Turnir u Crnoj Gori

14. maj
Gruzija – Grčka
Crna Gora – Azerbejdžan

15. maj
Grčka – Azerbejdžan
Gruzija – Crna Gora

16. maj
Azerbejdžan – Gruzija
Grčka – Crna Gora

Share.

Comments are closed.