Pobjede Draškovića i Pečurice u drugom kolu 75. Prvenstva Crne Gore u šahu, Milošević bolji od Popovića u barskom derbiju

Favoriti za trofej opravdali su ulogu favorita i upisali pobjede u drugom kolu 75. Prvenstva Crne Gore u šahu.

U najdužoj partiji, koja je trajala više od pet sati, najmlađi crnogorski velemajstor Baranin Luka Drašković je protiv Armina Mušovića uspio da slavi nakon izuzetno zanimljive i velike borbe.

Na ovogodišnjem šampionatu nastupa čak devetorica Barana, od kojih šest iz ŠK „Rumija 1998“, te po jedan iz „Mornara“, nikšićke „Elektroprivrede“ i cetinjskog „Crnogorca“.

Bivši igrač Rumije, sada Crnogorca Miloš Pečurica savladao je Danila Nenezića, dok je u barskom šahovskom derbiju član Mornara Vuk Milošević bio bolji od Zorana Popovića iz ŠK “Rumija 1998”.

„Rumijaš“ Aleksandar Plamenac je remizirao sa Dinom Grbovićem, dok su njegove klupske kolege u ovom kolu poražene.

Rodoljub Pikula je izgubio od Nikole Perišića, Pavle Lekić od Drgoljuba Kovačevića, dok su očekivano poraženi talentovani kadeti Rumije Adil Kojić i Andrej Račić.

Miloš Bujišić je bio bolji od Kojića, dok je Andrej Čađenović savladao Račića.

Maksimalni nakon dva kola su pored Draškovića i Nebojša Nikčević, Peko Đurović, Miloš Pečurica, Bogdan Podlesnik, Veljko Draganić i Andrej Šuković.

Sjutra je na programu treće kolo u kome se izdvajaju dueli sa maksimalnim učinkom u prva dva kola: Nikčević – Kadrić, Anisimov – Pečurica, Podlesnik – Drašković, Blagojević – Šuković, Draganić – Tomić, Kalezić – Đurović…

Kada je o preostalim Baranima riječ imaće takođe težak zadatak u trećem kolu. Izdvajaju se i dva barska derbija ! Igraće: Pikula – Kojić, Lekić – Popović, Milošević – Milo Pobor, Plamenac – Jeknić i Mandić – Račić.

Partije počinju u 16 sati i 30 minuta. Biće odigrano devet kola, a šampionat se završava u ponedjeljak 13. februara.

Share.

Comments are closed.