Pobjeda za srećan put na EP

Tokom tri pripremna meča pred Evropsko prvenstvo crnogorska odbojkaška reprezentacija tražila je formu iz kvalifikacija, a onda je pronašla u posljednjem susretu uoči odlaska za Ostravu! U pravom odbojkaškom spektaklu, izabranici Veljka Bašića večeras su savladali jednu od najboljih poljskih ekipa, Zavjerće, sa 3:1 u setovima (28:26, 30:28, 22:25, 31:29). Na taj način “crveni” će u dobrom raspoloženju otputovati za Češku i čekati prvi duel protiv Bugarske.

Tokom čitavog meča vodila se velika bitka, a naši igrači imali su više nerava u odlučujućim trenucima. U odnosu na prvi meč sa Poljacima, odigranim prije dva dana, koju je naša selekcija izgubila sa 3:0, meč je počela postava koja je osvojila prvo mjesto u grupi u kvalifikacijama – Rajko Strugar, Aleksandar Minić, Ivan Zvicer, Vojin Ćaćić, Ivan Ječmenica, Blažo Milić i libero Nikola Lakčević ali je pri rezultatu 18:13, umjesto Zvicera na poziciju primača servisa u igru ušao Marko Vukašinović. Pri tom rezultatu, poslije tajm-auta Bašića, Crna Gora je izjednačila na 18:18, a onda u uzbudljivoj završnici riješila prvi set u svoju korist.

Drugi set bio je kopija prvog, Poljaci su poveli 19:15, a onda naši osvojili četiri poena zaredom, od kojih tri nakon sjajnih servisa Vojina Ćaćića. Naš kapiten je sjajnu rolu krunisao asom koji je Crnoj Gori donio drugi set. Već tada naši igrači pokazali su da u rukama imaju rješenje za protivnika – Aleksandar Minić je bombama probijao odbranu rivala, Blažo Milić bio odličan u bloku i još bolji u odbrani, Marko Vukašinović jednako dobar i prilikom prijema i prilikom smeča, Nikola Lakčević pohvatao sve lopte u odbrani, Ivan Ječmenica siguran u svim elementima, Rajko Strugar sjajno dirigovao igrom, a Vojin Ćaćić bio kapiten i lider u pravom smislu te riječi.

I treći set naš tim je odigrao odlično, vodio 21:20, ali poslije tajm-auta Igora Kolakovića Poljaci su zaigrali bolje i smanjili na 2:1 u setovima.

Nova drama viđena je u četvrtom setu, na 23:23 Marko Vukašinović spasio je nemoguću loptu, a Milutin Pavićević blokom donio prednost. Vukašinović je prethodno tri puta sjajno servirao. Minić je fenomenalno “kuvao” za 28:28, a onda asom stavio tačku za 31:29 i trijumf od 3:1!

Evo što o utakmici i šansama Crne Gore na EP misli trener Zavjerćea, naš proslavljeni stručnjak Igor Kolaković.

Crna Gora – Zavjerće 3:1 (28:26, 30:28, 22:25, 31:29)

Podgorica – Dvorana “Verde”. Sudije: Slobodan Kovačević i Dragana Vučinić.

Crna Gora: Minić 16, Kosović (libero), Babić 1, Zvicer 3, Strugar 1, Ćaćić 24, Lakčević (libero), Bojić, Ćinćur, Milić 5, Vukašinović 21, Ječmenica 6, Ćulafić, Peruničić, Pavićević 1, Dubak.

Zavjerće: Konarski 27, Zurek (libero), Zniščol 10, Malinovski 3, Njemiec, Depovski 11, Kavana 6, Orčuk 11, Rajsner, Kamil, Mjelčarek 3, Šalha 10.

Share.

Comments are closed.