Pioniri Galeba osvojili srebrnu medalju na prestižnom međunarodnom turniru u Novom Sadu: Sjajni kadeti barskog kluba zastali u četvrtfinalu

U dvorani SPC Vojvodina u Novom Sadu održan je tradicionalni, 11. Novogodišnji međunarodni festival odbojke u organizaciji Odbojkaškog savez Vojvodine, koji nije odigran u uobičajenom terminu krajem decembra zbog pandemije virusa korona. U konkurenciji pionira (2005. i mlađi), Crnjanski iz Beograda je u finalu savladao Galeb iz Bara, sa 2:0 (21:14, 21:14), dok je u meču za treće mesto Proleter iz Zrenjanina pobijedio Vojvodinu NS seme iz Novog Sada sa 2:0 (21:11, 25:23).

U finalu, pioniri Galeba su u izvanrednoj odbokaškoj predstavi poraženi od beogradskog Crnjanskog, iako su istu ekipu pobijedili dva dana ranije u grupi.

U polufinalu, puleni Vlade Jovanovića savladali su ekipu Vojvodine iz Novog Sada sa 2:0 (21:11,21:17)

Mlađani Barani su na ovom turniru do polufinala zabilježili svih šest pobjeda sa po maksimalnih 2:0, i sa prvog mjesta stigli do polufinala.

Pored pionira, na novosadskom turniru su nastupili i kadeti Galeba koji  su zustavljeni u četvrtfinalu protiv Novog Sada u pravoj “brazilskoj atmosferi”. Iako je za kadetski sastav nastupao gro dječaka koji su još uvijek pioniri, uspjeh je tim prije veći, a salve pohvala na račun igre barskih momaka svjedoče da su mladi barski odobjkapi na pravom putu. Pogotovo se to odnosi na sjajnog Vukašina Cimbaljevića koji je još jednom pokazao da je jedan od najvećih odbohkapkih talenata na ovim prostorima.

Da podsjetimo, obje selekcije barskog kluba su prvaci Crne Gore u svojim uzrasnim kategorijama.

Inače, titulama na ovom turniru, odnosno prvim mejstim su se okitile pionirke Vizure, pioniri Crnjanskog iz Beograd, kadetkinje Crvene zvezde i kadeti Proletera iz Zrenjanina.

Učesnike Festivala je pozdravio Zoran Gajić, predsednik OSS.

Share.

Comments are closed.