Pavićević uoči starta košarkaškog play – off-a za prvaka Crne Gore: “Najbolji su oni koji su tu”

Mornar i Budućnost Voli odigraće sjutra veče prvi meč finala plej-ofa prvenstva Crne Gore. Biće to osma utakmicu ove sezone dva godinama najbolja crnogorska kluba. Do finala Barani i Podgoričani došli su ekspresno, poslije dvije pobjede protiv Studentskog centra, odnosno Lovćena.

U ovosezonskim utakmicama Budućnost vodi 4:3 (ostvarila je tri pobjede u regularnom dijelu i polufinalu plej-ofa ABA lige i jednu u finalu domaćeg kupa, a Mornar ima dvije pobjede u Evrokupu i jednu u regularnom dijelu ABA lige). Barskim i podgoričkim košarkašima sada predstoji najmanje tri a najviše pet utakmica za titulu prvaka Crne Gore. Igraće se naizmjenično, na svaka dva dana, u Podgorici i Baru, dok jedna ekipa ne stigne do tri pobjede.

Trener Mihailo Pavićević mirno dočekuje prvi duel u Podgorici.

„Igraćemo sa skraćenim rosterom, ali najbolji su oni koji su tu, koji nose dres Mornara. Priča o onima kojih nema je završena. Pokazalo se da ova ekipa može da igra, i to dobro. Ne možemo da prijetimo ekipi Budućnosti, nego da igramo i damo sve od sebe. Lično, od svega mi je najmilije kad mladi igrači dobiju minutažu“, kazao je Pavićević.

Utakmica između Budućnosti VOLI i Mornara biće odigrana sjutra, u četvrtak, 10. juna, od 20 sati i 30 minuta, u dvorani „Morača“.

Sa jedne od utakmica Mornar – Budućnost Voli u Baru

Službena lica za prve dvije utakmice finala plej ofa:

Finale, 1. utakmica
KK Budućnost Voli – KK Mornar četvrtak 10. 06. 2021. godine u 20,30h SC “Morača”, Podgorica (RTCG, TV MNE Sport)
Sudije: R. Vojinović, M. Kaluđerović, S. Vujičić                    

Finale, 2. utakmica
KK Mornar – KK Budućnost Voli subota 12. 06. 2021. godine u 20,30h SD “Topolica”, Bar (RTCG, TV MNE Sport)
Sudije: Z. Rutešić, I. Radinović, S. Vuković                        

Share.

Comments are closed.