Pavićević poslije poraza od Splita: Pogledati istini u oči, možda ova ekipa nije za ovaj rang takmičenja

Poslije poraza Mornara od Splita na svom parketu 93:76, Barani su se našli u veoma teškoj situaciji. Sa jednom pobjedom i osam poraza usamljeni su na začelju tabele ABA lige. Trener domaćih Mihailo Pavićević je na presu nakon utakmice istakao da ovo nije bio derbi začelja iz prostog razloga što je igrao samo jedan tim.

“Jedna ekipa je igrala, a druga, nažalost moja, nije i teško je iskreno naći riječi objašnjenja za ovo. Čestitam Splitu na zasluženoj pobjedi, imali su više želje, borili se, fizički su nas raznijeli u svakom elementu u drugom poluvremenu. Imali su 22 skoka više, 16 u napadu, ponavlja nam se da ne možemo da branimo situacije „jedan na jedan“. Jednostavno, to je razlika između pravih igrača i nekih polovičnih, a vidi se u tome da je Šorter uzeo loptu u drugom poluvremenu, i za njega ne treba akcija, sve završava „jedan na jedan. Pokušavam da nađem neko rješenje, pokušao sam da prebacim pritisak na sebe, da igrači igraju opušteno, ali… Možda treba pogledati istini u oči, ova ekipa objektivno u ovom sastavu nije za ovaj rang. Da se ne lažemo, a možda sam ja lagao sebe. Veoma mali broj igrača je u ovom trenutku na nivou da bi igrali ABA ligu, to je više nego evidentno. Uz to, ovako loši rezultati nijesu slučajni – rekao je Pavićević.

U nastavku sezone, odnosno do kraja godine, Barane očekuje još pet utakmica, od kojih tri u dvorani “Topolica” – Igokea u gostima (2.12.23), Cedevita Olimpija u Baru (9.12.23), Borac u Čačku (15.12.23), FMP u Baru (22.12.23.) i Partizan na svom terenu (29.12.23).

Share.

Comments are closed.