Pavićević: Čestitam mojim igračima na sjajnom rezultatu, Podgoričanima puno sreće u zasluženom finalu

Nakon utakmice u Baru, trener Mornara Mihailo Pavićević je čestitao rivalu na zasluženom finalu, a njegovim momcim na kako je rekao, sjajnom rezultatu …

„S obzirom da je ovo za nas kraj ABA lige ove godine, želio bih da čestitam svojim igračima na sjajnom rezultatu. Osvajanjem trećeg mjesta u ABA ligi ostvarili smo najveći uspjeh u našoj istoriji. Igrači su iznijeli na svojim plećima sav ovaj rezultat.

Ujedno čestitam ekipi Budućnosti potpuno zaslužen plasman u finale i želim im sreću u finalu.

Teško je dobiti utakmicu sa ovako malim brojem raspoloženih igrača. U prvom poluvremenu smo se držali, dali smo 50 poena, ali nismo mogli apsolutno ništa da odbranimo. U situaciji ‘jedan na jedan’ nismo mogli da držimo gotovo nikog, a pogotovo Kobsa koji je maltene odigrao simultanku sa nama. Mekanom odbranom i u drugom poluvremenu sa gotovo nijednim raspoloženim igračem, nismo mogli da pariramo gostima. Budućnost je to iskoristila, svaku našu grešku i ishitren šut je kažnjavala otvorenim šutem za tri poena i, na kraju, zasluženo dobila.

Bila je možda i prevelika želja kod naših igrača. U dugom poluvremenu nervoza je učinila svoje, nismo bili strpljivi da gradiimo pozicije iz kojih možemo da poentiramo nego smo pokušavali individualnim akcijama da rešavamo stvari, što nije dalo rezultat.

Kroz ove dvije utakmice smo dokazali da smo se s pravom našli u plej-ofu, a ovo je možda i neki naš maksimum u ovom trenutku“, rekao je po završetku utakmice trener Barana Mihailo Pavićević.

Dejan Milojević

Trener gostiju Dejan Milojević je istakao da cijeni sve što rade u Mornaru, od srca im je čestitao na uspjehu ove sezone, ali da u finale ide bolji tim koji je u defanzivi pokazao da je sjajan …

„U najavi sam rekao da vjerujem da smo bolji tim i da ćemo zato proći u finale, iako je Mornar najbolja napadačka ekipa u ligi. Mislim da smo defanzivno bili sjajni, natjerali smo Mornar na teške šuteve, a nije lako uvijek ubacivati teške šuteve, pogotovo na bitnim utakmicama. Zasluženo smo ušli u finale.

Stvarno bih čestitao od srca svima u Baru na uspjehu koji su ostvarili ove sezone. Svaka čast za sve što rade.

Bili su ovo pravi polufinalni mečevi između dvije ekipe koji su dale sve od sebe. Mi smo prvenstveno defanzivno kvalitetniji od Mornara, a prolaz dalje i trofeje uglavnom donosi odbrana, rjeđe napad.

Svi momci koji su bili danas na terenu dali su sve od sebe i mnogo sam srećan što imam tim kakav imam. Iako to ne radim gotovo nikada, večeras bih istakao Vili Rida. Bio je sjajan devanzivno i on je glavni razlog što smo prošli dalje. Ali i svi ostali su, ponavljam, dali sve od sebe. Ipak, Rid je u defanzivi napravio ovu razliku“, kazao je na pressu Dejan Milojević, trener podgoričkog kluba.

Share.

Comments are closed.