Otvoren prvi Međunarodni rukometni kamp za djevojčice JR4Ever

U organizaciji naše zlatne rukometne “lavice” Jovanke Radičević u Baru je danas otvoren prvi Međunarodni rukometni kamp za djevojčice.

“Ovo je poseban dan za mene, dan koji sam dugo sanjala. VIše to nije san nego stvarnost i moja poruka svima vama je da sve što radite i zamislite a na tome radite sa vjerom i željom, onda ćete to i sigurno ostvariti. Hvala vam što se upravo vi dio mog prvog međunarodnog kampa, a sve što je prvo je i posebno. Sigurno da mi ne bi bili u ovako lijepom sastavu da uz mene od prvog dana nijesu ljudi koji su nam zajedno izašli u susret. Posebna zahvalnost za suorganizatora Opštinu Bar i gradonačelnika Dušana Raičevića koji je od prvog dana izrazio želju da podrži jedan ovakav projekat. Takođe velika zahvalnost i Draganu Bokanu i kompaniji Voli koji je od prvog trenutka podržao moju inicijativu. Velika zahvalnost i Hipotekarnoj banci i gdinu Luki Nikčeviću koji su takođe od prvog dana uz ovaj projekat. Naravno, veliko hvala svima u mom timu, a ovom prilikom želim da se zahvalim i prvom treneru Draganu Adžiću koji je imao ogroman uticaj na moju karijeru, a zajedno smo ispisali najljepše stranice crnogorskog sporta. Bilo je tu i nekih padova. Ali to je tako u sportu i životu, da nije bilo tih padova, ne bi bilo ni velikih rezultata. Svima želim sreću, da uživate, da se smijete, da mi budete zdrave i da se prije svega družimo” kazala je Jovanka Radičević.

Toplu dobrodošlicu u grad Bar poželio je gradonačelnik Dušan Raičević.

“Prilikom našeg prvog susreta Jovanka mi je kazala da je za Bar vežu lijepe emocije jer je na sva velika reprezentativna ili klupska takmičenja kretala iz Bara i to potvrđuje da mi sa nivoa opštine želimo da naš grad predstavimo kao mjesto života ali i mjesto sporta. Očigledno da danas možemo zaključiti da je Bar i mjesto uspjeha. Ja ti se Jovanka od srca zahvaljujem što si jednu svoju viziju koju si imala prije dvije godine uspjela da realizuješ uz pomoć svih nas i zaista je privilegija danas ovdje biti.

Koristim priliku da pozdravim trenere i goste kampa i na kraju zaključim onim što me prati cijeli život, citatom mog profesora fizičkog vaspitanja, koji je govorio da svi koji se bave sportom ne mogu baš biti vrhunski sportisti – neko će biti vrhunski trener, neko vrhunski sudija, neko dobar navijač, a neko funkcioner vezan za sport. Iskoristite ovo vrijeme, družite se, ostanite vezane za sport na ovaj ili onaj način jer su to jedine prave vrijednosti kojima zajedno težimo” dodao je Raičević.

“Poštovana Jovanka čestitiam ti na odluci da na ovaj način okupiš mladost Crne Gore i regiona uz želju da ovaj kamp postane tradicionalan. Draga djeco puno nam je srce kad vas vidim na okupu i ovo nam svakako može garantovati lijepu perspektivu crnogorskog rukometa. Zaista danas svi zajedno moramo biti zadovoljni, prije svih Jovanka, potom i gradonačelnik Bara, treneri … Draga djeco imate ljude ipred sebe koje treba da slijedite i da dođete do najvećih evoropskih i svjetskih visina, kada je u pitanju trener Dragan Adžić ali i Jovanka Radičević, poručio je jedan od partnera na ovom projektu Dragan Bokan.

“Čini mi čast i zadovoljstvo da sam danas ovdje sa vama kao Jovankin prvi trener koja nas je svojom energijom okupila, kako je to radila i dok je igrala za reprezentaciju. Bar zaista jeste kultni centar rukometa i sporta, odnosno rukometne reprezentacije i Budućnosti, jer smo osam godina zaredom iz ovog grada kretali u velike pobjede i rezultate. Imate mogućnost da mnogo toga i od koga da naučite, na vama je da vrijednim radom pokažete volju, a Jovanki želim da se ovaj kamp razvija i dosegne visine kakve je i ona dosegla, kazao je trener Dragan Adžić.

U sklopu programa svečanog otvaranja, Jovanka Radičević uručila je zahvalnice predsjedniku Opštine Bar Dušanu Raičeviću, vlasniku kompanije VOLI Draganu Bokanu, predsjedniku Skupštine opštine Bar Branislavu Neneziću i Hipotekarnoj banci AD Podgorica, odnosno Luki Nikčeviću.

Jovanki će u stručnom dijelu ovog projekta pomagati, hrvatski trener Robert Papić.

Pored Papića, jednoj od najboljih svjetskih igračica i djevojci koja se na poslednjem Evropskom prvenstvu od nacionalnog tima oprostila osvajanjem bronzane medalje (ima još evropsko zlatno i srebrno olimpijsko odličje), pomagaće kondicioni trener Marko Vukotić, magistar sportske psihologije, homeopata i hipno terapeut Tatjana Vukotić i diplomirani trener rukometa i trener golmana Goran Simić.

Kamp je okupio talentovane djevojčice uzrasta od 12 do 18 godina, a kako kaže popularna Joksi, njena misija je da polaznike kampa, ona i njeni saradnici nauče novim rukometnim vještinama i unaprijede njihov talenat.

Polaznice kampa su smještene u hotelu “Princess”, a kompletan rad sa renomiranim stručnjacima iz svijeta rukometa održava u SD “Topolica”.

Kamp će biti u dvije smjene, od 19.06. do 03.07. a u prvoj smjeni je 40 djevojčica.

Gosti prve smjene kampa su Dragan Adžić, Itana Grbić, Ana Gross, Tatjana Brnović i Armele Atingree.

Share.

Comments are closed.