OOK Mrkojevići ostao bez polufinala Druge lige: Baranke se časno oprostile od daljeg takmičenja

U SC „Igalo“ u Herceg Novom, odigran je kvalifikacioni turnir Druge lige za odbojkašice u okviru grupe „G“, na kojem su pored domaćina, nastupili OOK Mrkojevići i Ivangrad 2011.

U prvom meču ekipa Mrkojevića je poražena od Ivangrada 2:1. Barske odbojkašice su odlično otvorile meč, povele 8:2, rezultat kontrolisale većinom prvog seta do momenta kada su sopstvenim greškama dozvolile protivniku da im se približi i preokrene rezultat za konačnih 25:19.

U drugom setu Mrkojevići od starta bili bolji rival, uz samo jednu servis grešku rješavaju set koji im je pružio šansu i dao nadu da se u odlučujućem dijelu meča domognu polufinala. Ipak, nedovoljno skoncetirisane, svjesne uloge i značaja, desio se totalni pad u trećem setu, za konačnih 15:2, što ne daje realnu sliku snaga na terenu.

U drugom meču sa ekipom Herceg Novog, Baranke su hrabro i sa ponosom igrale oba seta protiv daleko kvalitetnijeg sastava za ukupnih 2:0 (25:11 i 25:14).

„Važno je da djevojke shvataju što znači biti tu gdje jesmo u ovom trenutku. Ponosan sam na njih. Sjutra je novi dan i novi planovi, kako u životu, tako i u ovom sportu koji kvalitetno promoviše naš kraj, kazao je po završetku turnira trener OOK Mrkojevići Elvir Bajramović i dodao:
Ovih dana donosimo konačnu odluku da li ćemo nastupati na velikom majskom turniru – „Trofej Beograda“. Bio bi to prvi međunarodni turnir za naše odbojkašice“, kazao je Bajramović.

Plasman u polufinale play off-a ostvarile su odbojkašice Herceg Novog i Ivangrada 2011 iz grupe G, odnosno Gorštaka i Volley star-a iz grupe F.

Shodno propozicijama takmičenja za sezonu 2021/2022 u polufinalu play off-a sastaju se Volley star – Herceg Novi odnosno Ivangrad 2011 – Gorštak.

Prve polufinalne utakmice play off-a odigraće se 19. ili 20. marta, a revanš utakmice sedam dana kasnije 26. ili 27. marta.

Konačni rezultati, grupa „G“:

Herceg Novi – Ivangrad 2:0 (25:6, 25:5)
Mrkojevići – Ivangrad 1:2 (19:25, 25:20, 2:15)
Herceg Novi – Mrkojevići 2:0 (25:11, 25;14)

Share.

Comments are closed.