OK Galeb LSG sa sopstvenim snagama nastavlja borbu za plasman u play – off

Odbojkašice barskog Galeba LSG jesenji dio šampionata u EPCG Superligi završile su na diobi trećeg mjesta sa 16 bodova (6 pobjeda i tri poraza) kakav učinak ima i podgorička Budućnost volley. Pored toga izborile su i plasman u polufinale Kupa. Baranke su zimsku pauzu i školski raspust  iskoristile da vrijedno treniraju i skoro da nijesu imale pauzu, izuzev par dana za praznike.

„Jesenjim dijelom sezone moram biti zadovoljan i želimo da tako i ostane jer smo u zoni play – off-a. Dijelimo treće mjesto sa podgorčkom Budućnosti, a cilj je da do play – off-a izborimo što bolju poziciju kako bi izbjegli apsolutnog favorita ekipu Herceg Novog u polufinalu. Pored toga čekamo i žrijeb za polufinale Kupa. Sve u svemu uz malo sportske sreće, što da ne, nadamo se koraku više“, kazao je za naš portal trener Galeba Petar Koković, koji jei selektor U17 ženske reprezentacije koja je prošlog ljeta nastupala na Balkanskom prvenstvu.

„Djevojke iz Galeba su vrijedno radile. Skoro da nijesmo prekidali sa radom, izuzev par dana za Novu godinu i Božić. Pripreme obavljamo u sali Gimnazije „Niko Rolović“ gdje zaista imamo odlične uslove, a brzih dana, odnosno kako se bude bližio nastavak prvenstva, prelazimo u dvoranu „Topolica“, odnosno koliko nam to budu finansije dozvoljavale“, ističe Koković.

U prvom kolu nastavka Baranke su gošće Mediterana u Budvi.

„Biće to jako nezgodno gostovanje, ozbiljno se pripremamo i nadam se da ćemo pobjedom započeti drugi dio sezone“, očekuje trener Baranki.

Galeb je prepoznat kao rasadnik talenata, bukvalno seniorska ekipa ove kao i prehodne sezone sastvaljena je od djevojaka i sopstvene odbojkaške škole. Da li će tako biti i drugom dijelu sezone ?

„Naravno da hoće i to me raduje. Kada se spomene ime Galeb, automatski to asocira na pune sale barske djece. Evo da spomenem ta pred pionirska grupa koju želim ovom prilikom da pohvalim, samo ona broji oko 70 djece godište 2010/11. Tu su i one mlađe 2013/14 godište, kao i pionirska selekcija koju bih takođe istakao i pohvalio jer u Pionirskoj ligi Crne Gore naše djevojčice imaju skor od 8 pobjeda iz isto toliko utakmica. Siguran sam da će ta ekipa već ove sezone uzeti neku od medalja za što se i pripremamo. Želimo i dalje da fokus ostane na djeci jer prosto to je budućnost kluba. Rajko Tijanić, Nikola Vujačić i moja malenkost pokušavamo, odnosno zajedno se borimo za bolje sjutra ovog kluba“, kaže Koković.

Seniorsku ekipu od kojih je samo nešto iskusnija kapitenka Teodora Čavić, čine djevojčice 2004 /05 godištei mlađe.

„Zaista uživam u radu sa njima, zadoljstvo mi je gledati ih iz dana u dan kako napreduju i uz to svaki uspjeh mi je duplo draži kada ga napravim sa „svojom djecom“. I drugi dio sezone nastavljamo sa istom ekipom i bićemo jedna od rijetkih ekipa iz Superlige koje nijesu dovodile internacionalke. Da ne budem pogrešno shvaćen, veliki broj ženskih odbojkaških ekipa se pojačao tokom zimske pauze što nas sve raduje, jer će i kvalitet lige biti podignut na mnogo veći nivo. To je svakako za dobrobit crnogorske ženske odbojke”, poručuje talentovani trener Galeba.

Tijana Laković je kapitenka pionirske selekcije 2009. godište i mlađe, koje ne znaju za poraz ove sezone. Tijana ima 14 godina, učenica je OŠ „Jugoslavija“ a odbojkom se bavi već nekih 7-8 godina. Idoli su joj kako kaže Tijana Bošković i Tanja Bokan.

„Školski raspust je dobro došao, jer smo i tokom ove pauze naporno radile i trenirale jer cilj je osvajanje prvog mjesta u Crnoj Gori. Svakako nije bilo lako stići do tog skora u prvenstvu, ali trud i rad se isplatio i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Liga broji 20 klubova i zaista nije lako stići do vrha, odnosno medalje“ kazala je Laković.

Kao što smo kazali Petar Koković će pored klupskih imati i dosta obaveza sa U17 reprezentacijom.

„Očekuje nas krajem jula novo Balkansko prvenstvo, a prije toga svakako biće još okupljanja i treninga kao i turnira, kako bi što spremnije dočekali taj šampionat“ zaključio je Koković.

Share.

Comments are closed.