Baranin Ognjen Vojvodić postavio novi državni rekord u skoku u dalj na Otvorenom prvenstvu Srbije za juniore

Član Atletskog kluba Mornar Ognjen Vojvodić proteklog vikenda je na Otvorenom prvenstvu Srbije za juniore u atletskoj dvorani u Beogradu oborio državni rekord u skoku dalj.

Ognjen je doskočio do sjajnih 7. metara i jednog centimetra iako je imao samo tri pokušaja.

Najnovijim rezultatom on je uspio da ostvari i normu za Balkansko prvenstvo koje se 12. februara održava u Beogradu.

Prema riječima čelnika barskog kluba, Ognjen je prethodnih dana boravio na pripremama u Beogradu i trenirao u atletskog dvorani što je dalo sjajan rezultat.

Za 10 dana ga očekuje Prvenstvo Balkana, a njegovi treneri očekuju još bolji rezultat i nadaju se novom obaranju državnog rekorda. Na šampionatu Balkana će učestvovati čak 21 država, tako da se u barskom klubu na izuzetno jakom takmičenju nadaju ulasku među 8 najboljih skakača.

Ostali crnogorski atletičari ostvarili su takođe dobre rezultate na Otvorenom prvenstvu Srbije za juniore, kao i prvenstvu u višebojima u dvorani za mlađe juniore.

Ognjen Marsenić, iz AК Lim je u trci na 200m istrčao 22,76m, čime je izjednačio državni rekord za juniore.

Maša Bubanja, takođe članica AK Lim je u petoboju ostvarila  rezultat od 2400 bodova (60mp-9,76, vis-140, kugla-6,92, dalj-485, 800m-3:09,67), što je državni rekord u petoboju za mlađe juniorke.

Ognjen Marsenić i Ognjen Vojvodić

Ostali takmičari su bili daleko od norme za prvenstvo Balkana u dvorani za juniore. Ipak, u narednom periodu predstoje još dva takmičenja, prvenstvo Beograda za mlađe juniore/ke, i prvenstvo Srbije za seniore, gdje će crnogorski atletičari imati još prilika da ostvare norme za ovo prvenstvo.

Ognjen Marsenić je na 60 m ostvario rezultat 7,14, Danilo Vujičić iz Mornara takođe na  60m je trčao 7,47, dok je na 200 m ostvario rezultat u vremenu  23,77 sekunde.

Maša Bubanja je na 60 m ostvarila rezultat 8,57 (pala u cilju što njenom rezultatu u petoboju daje veću vrijednost).

Nemanja Đurišić je na 1500m imao vrijeme 4:33,36 minuta, dok je  Nevena Dobrašinović u skoku u dalj i troskoku napravila po tri prestupa i tako ostala bez plasmana u obje discipline.

Share.

Comments are closed.