Ognjen Vojvodić iz AK Mornar najbolji je mlađi junior u CG za 2019. godinu

Član Nikšića, Danijel Furtula i Marija Vuković iz cetinjskog Lovćena najbolji su atletičari Crne Gore u 2019. godini, u tradicionalnom izboru Atletskog saveza, odlučio je Upravni odbor te asocijacije. Veliki broj nagrada pripao je i barskim atletičarima.

Furtula je u 2019. godini osvojio 18. mjesto u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Dohi sa rezultatom 62,12 metara. On je ispunio normu za Evropsko prvenstvo u Parizu 2020. godine (norma 63,50m), bio je drugi u bacanju diska na Balkanskom prvenstvu u Pravecu (62,93), dok je osvojio zlatnu medalju na Igrama malih zemalja Evrope sa novim rekordom (64,15).

Vuković je bila 18. u skoku u vis na Svjetskom prvenstvu u Dohi, osvojila je 13. mjesto na prvenstvu Evrope za seniore u dvorani (189). Bila je srebrna u skoku u vis na prvenstvu Balkana u dvorani.

Najbolji juniori u 2019. godinu su Risto Drobnjak iz bjelopoljskog Jedinstva i Ana Bošković iz mojkovačke Tare, a mlađi juniori Ognjen Vojvodić iz Mornara i članica Tare, Irena Bošković.

Za najbolje pionire proglašeni su članovi beranskog Lima, Ognjen Marsenić i Maša Bubanja i Mare Jablan iz Lovćena.

Upravni odbor je za najboljeg veterana proglasio Lazara Sekulića. Specijalna priznanja za ostvarene rezultate u 2019.godini dobiće Ljiljana Matović, Darko Pešić, Kristina Rakočević, Tomaš Đurović, Slađana Perunović i Edin Erović.

Upravni odbor je posebnim priznanjima nagradio i Darinku Đuričković, Amira Papazija i Dragoljuba Koprivicu.

Priznanja za ostvarene rezultate u 2019.godini dobili su Anabela Mujović, Anđela Đuranović, a Atletski savez dodijeliće Specijalne plakete za doprinos u razvoju i unapređenju atletskog sporta u Crnoj Gori predsjedniku Opštine Berane Dragoslavu Šćekuću, Zoranu Jojiću i kompaniji Aerodromi Crne Gore. Nagrađenima će priznanja biti uručena na svečanosti 22. decembra u hotelu Podgorica (12,00 h).

Share.

Comments are closed.