Odličan nastup mladih barskih šahista na prvenstvu Južne regije u Budvi

Prvenstvo mladih šahista Južne regije završeno je danas u Budvi. Barani su na jednom od najvažnijih takmičenja za mlade igrače postigli odlične rezultate, a naš grad je imao najveći broj takmičara na ovoj manifestaciji, jer su pored članova ŠK “Rumija 1998” nastupili talentovani šahisti iz OŠ “Jugoslavija” i OŠ “Kekec” iz Sutomora.

Skoro svi učesnici iz Bara plasirali su se na Državno prvenstvo u svojom starosnim kategorijama, a posebno pohvale zaslužuje Amelija Trubina koja je osvojila zlatnu medalju u konkurenciji djevojčica do 12 godina, kao i drugo mjesto u ukupnom plasmanu.

Srebrenu medalju osvojili su Aleksej Orlandić u konkurenciji do 14 godina, Andrea Purlija u konkurenciji djevojčica do 14.godina,Vuk Lalošević do 16.godina i Petar Dragaš do 10 godina.

Treći mjesto u konkurenciji do 14. godina osvojio je Vasilije Radulović, a u borbi za medalju do poslednjeg kola bili su Aleksa Vujošević, Stefan Pepđonović i Andrej Račić.

Značajne rezultate, plasiravši se na Državno prvenstvo ostvarili su i učenici OŠ “Kekec” iz Sutomora.

Ines Đenđinović je osvojila prvo mjesto u grupi djevojčica do 16 godina, Luka Jovanović i Danilo Đenđinović zauzeli su peto mjesto u grupi dječaci do 12 godina, dok je Jovan Milović osvojio osmo mjesto u grupi dječaci do 14 godina.  

Na takmičenju je učestvovao i učenik ove škole Jovan Radonjić.

Iz ŠK “Rumija 1998” su izrazili veliku zahvalnost svim sponzorima uz čestitke takmičarima iz Bara.

Ujedno, zakazali su novo druženje na Državnom prvenstvu koje bi trebalo da se održi od 29. aprila do 3. maja.

Share.

Comments are closed.