Odličan nastup i polovičan učinak naših basketaša u Rigi

Crnogorski košarkaši ostvarili su polovičan učinak na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Naša 3×3 reprezentacija pobijedila je Gruziju, a izgubil od domaćina turnira – Letonije.

U prvom meču slavili smo protiv Gruzije 20:16. Odličan nastup je to bio naših protiv ekipe koja je po FIBA renking bodovima ispred nas na listi.

U drugom duelu koji je bio presudan za prolazak u drugu fazu takmičenja izgubili smo od Letonije 21:17.

Domaći su u Rigi dobili prilično izjednačen meč pokazavši zašto su šampioni Evrope i među najboljim svjetskim selekcijama, zvanično drugoplasirana.

“Kvalifikacije u Rigi su bile sjajno iskustvo za našu ekipu. Na samom startu velika pobjeda protiv Gruzije. Nakon toga poraz protiv domaćina možda i najbolje evropske ekipe. Smatram da smo odradili sjajan posao u napadu, momci su dali sve od sebe, ali Miezis je sa 5 šuteva van linije 6.75 prelomio meč. Ovaj turnir je pokazao da možemo sa svima da igramo i da imamo kvalitet, basket u Crnoj Gori napreduje i vjerujem da ćemo vrlo brzo našu selekciju gledati na nekom od najvećih takmičenja.” poručio je selektor Filip Patković.

Boje naše zemlje u Rigi su branili Barani Marko Dabanović, Miloš Milošević i Vladimir Tomašević, te Aleksandar Bogojević. Kao izmjene u našoj selekciji bili su: Miloš Radović i Milija Miković.

Share.

Comments are closed.