Crnogorski odbojkaši trenirali u Tbilisiju, sve spremno za petak i meč sa Azerbejdžanom

Najbolji crnogorski odbojkaši spremni su da ponovo zablistaju i da trijumfalno započnu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Ni kasni, praktično poponoćni dolazak u glavni grad Gruzije Tbilisi, ni rano PCR testiranje, nijesu uticali na raspoloženje izabranika Veljka Bašića na treningu koji je odrađen u “Važa Kačarava Volleyball areni”, nazvanoj po bivšem gruzijskom odbojkašu koji je, igrajući za Sovjetski Savez, osvojio zlatnu olimpijsku medalju 1964. godine u Tokiju.

Naši momci svi do jednog spremni su da zablistaju od starta i utakmice sa Azerbejdžanom, koju Crna Gora igra u petak, od 13.30 časova po našem vremenu (15.30 po gruzijskom) i uz direktan prenos na RTCG.

O tome šta očekuje od meča sa Azerbejdžanom i uopšte od kvalifikacija, govori srednji bloker Crne Gore Blažo Milić:

Od početka priprema i stručni štab i igrači ističu da ne pamte da je nekada bila bolja atmosfera u ekipi, a o tome govori i detalj sa treninga “crvenih” u Tbilisiju.

Osim Crne Gore i Azerbejdžana, u grupi F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo su još domaćin Gruzija i Grčka. Tim redosledom Crna Gora će igrati utakmice u subotu i nedjelju. U ponedjeljak se naša ekspedicija vraća u Crnu Goru, a od 14. do 16. maja na programu je drugi turnir kvalifikacija, koji se igra u Podgorici. Pobjednik grupe i pet najboljih drugoplasiranih selekcija iz ostalih grupa plasiraće se na Evropsko prvenstvo.

Kao i Blažo Milić, jedan od igrača koji je prije dvije godine izborio plasman na EP i nastupao u Holandiji je i Nikola Lakčević, libero naše reprezentacije, pa je dragocjeno njegovo mišljenje o šansama Crne Gore u kvalifikacijama.

Azerbejdžan će biti prvi protivnik Crne Gore i na turniru u Podgorici, koji se održava 14, 15. i 16. maja, a u naredna dva susreta “crveni” će igrati protiv Gruzije i Grčke.

Šampionat za odbojkaše biće održan od 1. do 19. septembra, a domaćini će biti Krakov, Gdanjsk i Katovice (Poljska), Ostrava (Češka), Talin (Estonija) i Tampere (Finska). Sama završnica održaće se u Katovicama. Osim domaćina i najboljih osam ekipa sa posljednjeg šampionata održanog 2019. godine, plasman na EP izboriće pobjednici kvalifikacionih grupa, te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

KVALIFIKACIJE ODBOJKAŠA – GRUPA F

Turnir u Gruziji

7. maj
Azerbejdžan – Crna Gora (13.30)
Gruzija – Grčka (16.30)

8. maj
Crna Gora – Grčka (13.30)
Azerbejdžan – Gruzija (16.30)

9. maj
Grčka – Azerbejdžan (13.30)
Crna Gora – Gruzija (16.30)

Share.

Comments are closed.