Odbojkaši Mornara zvanično počeli pripreme

Odbojkaški klub Mornar počeo je danas sa pripremama za predstojeću sezonu u Prvoj ligi. Uoči predstavljanja ekipe i početka priprema pored članova uprave kluba i dvojice trenera Ivana Dobrkovića i Mirka Radevića, stručni štab na raspolaganju ima 11 igrača.

-“Prvi je dan priprema, tu je 11 momaka, odnosno devet, dok su tri momka opravdano odustna sa prvog treninga zbog privatnih obaveza, ali već koliko je sjutra priključiće se ekipi. Imamo kostur od nekih 14 – 15 igrača sa kojima računamo da se vratimo na odbojkašku mapu Crne Gore. Pregovaramo sa još dva igrača, ali za sada o tome ništa više ne mogu da kažem, rekao je za naš Portal Mirko Radević jedan od trenera u stručnom štabu Barana.

Stručni štab Barana

-“ Zbog Evropskog prvenstva u odbojci koje sjutra počinje u Holandiji i učešća naše selekcije, domaći prvoligaški šampionat počeće krajem oktobra 19. ili 20., i to je sasvim dovoljno vremena za pripreme. Doduše, nama u potpunosti odgovara i ide u prilog nešto kasniji početak sezone. Mogu sa zadovoljstvom da istaknem da su nam se odazvali svi momci iz Bara, odnosno oni sa kojima smo već  nastupali kroz Prvu ligu u bivšem Bar volley-u. Neki iskusniji igrači su se reaktivirali, dakle svi su se momci kao što se možete i uvjeriti sa zadovoljstvom odazvali da pomognu u premijernoj sezoni ovog novog –starog kluba. Očekujem da ovo bude jedna lijepa priča, a nema razloga da tako i ne bude, jer ušli smo ozbiljno u sve ovo i želimo da trajemo, rekao je Radević.

Na pitanje kakav je plan priprema, Radević kaže:

-“Zbog same finansijske situacije, kompletan dio pripremama ćemo obaviti ovdje u našoj izvanrednoj dvorani “Topolica”, kao i na stadionu Sportsko – rekreativnog centra. Što se tiče pripremnih mečeva, sigurno će ih biti prije starta sezone, da bi osjetili igru i vidjeli kako to sve izgleda na terenu i kako se slažu kockice, odnosno da bi  smo mogli u narednom periodu svaki detalj da ispravljamo i idemo ka još boljoj igri.

Kada je riječ o ciljevima za predstojeću sezonu tiče, Radević ističe:

-“Ne možemo nikome da prijetimo, i tek treba da vidimo kako će sve ovo da funkcioniše. Mi u stručnom štabu i Upravi se nadamo da će sve biti kako treba. Motiviše nas i današnji odziv igrača, a neki osnovni cilj je plasman među četiri u Play – off-u, kao i polufinale Kupa. Sve dalje zavisiće od same forme ekipe u datom trenutku, rekao je Radević.

Na prvoj prozivci MOK Mornar

Prvom treningu MOK Mornar prisustvovali su: Vuk Medenica, Duško Sekulić, Stefan Pekić, Nebojša Grabež, Čedo Grabovica, Blažo Dobrković, Spasoje Caković, Dušan Marović i Đorđje Vujisić, dok kapiten ekipe Aleksandar Bojić (nije trenirao zbog povrede), ali je bio prisutan. Zbog privatnih obaveza opravdano su bili odustni Haris Šabović i Zdravko Gojković.

Share.

Comments are closed.