Obren Sarić trener FK Mornar: Spremno čekamo početak prvenstva, prostora za napredak još ima

Poslije pet nedjelja žestokog rada fudbaleri Mornara poručuju da su spremni za start u Drugoj ligi koji je zakazan za nedjelju 11. avgust. Puleni Obrena Sarića će na premijeri u Kotoru ugostiti bjelopoljsko Jedinstvo, jer glavni teren na “Topolici” je u završnoj fazi renoviranja, koje bi trebalo da bude završeno za mjesec dana.

Pored jakih treninga Barani su odigrali i šest kontrolnih utakmica od kojih tri sa veoma jakim rivalima u kojima su upisali jedan trijumf sa Lovćenom (1:0), i dva remija Kom (0:0) i Bokelj (1:1).

Šef stručnog štaba Obren Sarić je i pored brojnih odlazaka između dvije sezone napravio, kako je kazao za Bar Info sport, mlad sastav od kojeg očekuje da igra poletno i lepršavo.

Šef stručnog štaba FK Mornar Obren Sarić

-Prvog jula sam došao u klub, sa velikim zadovoljstvom prihvatio poziv uprave da budem u klubu u kojem sam ponikao, igrao i afirmisao, bio i trener u jednom periodu. Sigurno je da ću svojim profesionalnim radom i odnosom opravdati povjerenje. Za nama je pet nedjelja uspješnih priprema i mogu da kažem da je ekipa formirana. Odigrali smo šest kontrolnih utakmica, od kojih tri u kojima su nam rivali bili konkurenti za visok plasman u Drugoj ligi, kao i sa prvoligašem sa Zlatice. Mogu da kažem da smo već došli do nekog nivoa i modela kako ćemo da igramo u prvenstvu. Veoma sam zadovoljan urađenim, ali svakako ima još dosta prostora za napredak, a uočene greške ćemo ispravljati u periodu koji je pred nama, ističe trener Sarić i dodaje:

 -Uoči nedjeljnog starta u Kotoru, stručni štab ima jednu ili dvije dileme oko startne postave koja će početi meč sa Jedinstvom. Kako u pripremnom periodu, tako i u prvenstvu, mogu da kažem da sam jedan od trenera kojima je rezultat najbitniji, sad naravno zavisi na koji način ćemo doći do rezultata. Fudbal nije gimnastika (čast tom sportu) da se ocjenjuje umjetnički utisak, već je konačan rezultat taj koji sve govori i sve ćemo uraditi da taj rezultat bude što bolji”, ističe Sarić.

Poslije prošle sezone koja je bila za zaborav, uprava kluba je odlučila da krene reklo bi se od početka.

Trener Obren Sarić i predsjednik UO FK Mornar Nikola Simović

-“Kada sam dolazio cilj uprave kluba je bio stabilizacija kluba u prvoj godini, a u durogj sezoni da napravimo pomak i napadnemo prvu ligu. Složio sam se tim planom, mada sigurno ni u ovoj godini nećemo tako lako odustati, već ćemo svaku šansu iskoristiti da budemo u vrhu tabele, kaže Sarić.

Što se tiče ovogodišnje sezone koja kreće za dva dana, u ligi je čak šest bivših prvoligaša, a šef struke Barana kaže da će insistirati na takmičarskom fudbalu:

-“Liga je veoma kvalitetna i ujednačena, ima nekoliko klubova sa velikom tradicijom u crnogorskom fudbalu i to su bivši prvoligaši, uz nas, ekipe Dečića, Lovćena, Jedinstva, Bokelja i to su po meni ekipe koje će voditi glavnu riječ u narednom prvenstvu. Mislim da će bodovna razlika biti mala, da je kvalitet dosta približan i da će detalji odlučivati u prvom dijelu. Kasnije već na polusezoni, zavisiće od dopunske selekcije i drugih stvari. Što se Mornara tiče, uprava nije imala finansijske mogućnosti za zvučna pojačanja što je predočeno igračima. Ove sezone u Mornar su stigli mladi i neafirmisani momci koji su došli da se nametnu da pomognu klubu ali i sebi. Jedini igrač sa malo većim iskustvom je Kažić koji je stigao iz Petrovca. Napravljena je dobra atmosfera, uz dobar međusobni sklad i razumijevanje i tako ćemo nastaviti. Moja fudbalska filozofija je jednostavna. Igra sa dosta discipline, sa puno trčanja i igra u kojoj nema odustajanja nikada. Veoma mi je važna i publika jer se za njih i igra. Barska publika se uželjela fudbala, Barani se dobro razumiju i poznaju ovaj sport i očekujem veliku podršku navijača, od petog ili sedmog kola kada ćemo poslije godinu dana ponovo zaigrati pred domaćim navijačima, ali i medija da svi zajedno napravimo dobru atmosferu i hemiju, jer sve radimo za interes kluba, poručuje Sarić.

Kada je riječ o predstojećem duelu u Kotoru, trener Mornara poručuje da u klubu svakog rivala cijene i poštuju, ali najviše cijene sebe:

-“Čast svima, ali kako za nedjeljni meč u Kotoru, tako i za svaki naredni, već sada mogu da kažem da ćemo u svih njih 36 ulaziti sa pobjedničkim ambicijama. Što će nam to na kraju donijeti naravno da je rano o tome govoriti, ali bilo da se igra u Kotoru, Baru ili na strani naš cilj je isti – pobjeda. Daćemo sve od sebe da tako i bude. Kad igrači igraju disciplinovano, kad se bore, kad se dobro trči kad se ispunjavaju svi zadaci ako i bude loših partija i rezultata onda im se ništa neće i nemože zamjeriti, kaže Sarić.

Kada je riječ o igračkom kadru, Sarić ističe da je jedan broj igrača iz prošle sezone napustio klub, našao bolje angažmane i ja im želim sreću: –“Ostaje žal što nas je poslednjeg dana prelaznog roka napustio kapiten i najiksuniji igrač Stevan Marković, ali što da se radi. Najbolji su oni koji su na raspolaganju. Mi idemo dalje sa kadrom koji imamo, a moj cilj kao trenera u dogovoru sa klubom i trenerima je da na treninzima uključujemo i igrače iz omladinskog pogona koji pokazuju veliko htjenje. Definitivno problem kluba već duži niz godina je stvaranje igrača. Poslednjih godina toga nema, ali to je proces i vidim da se klub trudi da popravi stanje ali i tu treba vremena i strpljenja”, kaže Sarić.

Na kraju, mladi ali već veoma iskusni stručnjak je imao poruku za sve ljubitelje barskog kluba, odnosno najvažnije sporedne stvari na svijetu:

-“Jedno je sigurno ! Barani će moći da vide poletnu ekipu, punu samopouzdanja, ekipu koja igra dobar fudbal sa puno borbenosti što je i osnovno u fudbalu i sa srcem koja nikad ne odustaje. Mislim da će to privući barsku publiku i očekujem bezrezervnu podršku od njih koja će biti važna za izuzetno mladu ekipu, kao i nama koji smo na čelu kluba, poručio je Sarić.

Mornar su između dvije sezone napustili: Luka Merdović, Filip Kalačević i Luka Klikovac (Petrovac), Marko Novović (Kom), Dejan Račić, (Grbalj), Denis Džanović (Otrant-Olimpic), Luka Raičević i Đorđe Vojvodić (Češka Republika), Marko Puljiz (Arsenal-Tivat), Radovan Barjaktarović i Stevan Marković (???).

U klub su došli: Aleksandar Vlahović (dvojna) (Sutjeska), Ognjen Gašević (dvojna) (OFK Titograd), Stojan Vukčević (dvojna) (Kom), Aleksa Đurković (Jezero), Radovan Bećirović (Sutjeska), Mihajlo Jelić (OFK Titograd), Marko Kažić (Petrovac), David Bjelica (Igalo), Shoya Nakahara (Jedinstvo), Mladen Najdanović i Nikola Pavić (Srbija).

Share.

Comments are closed.