Novi uspjesi učenika iz Bara na regionalnim takmičenjima u okviru Školskih sportskih igara

Od ponedeljka 15. novembra počela su regionalna takmičenja u okviru Školskih sportskih igara gdje su učenici iz Bara pokazali najviše i osvojili brojna prva mjesta a samim tim i plasman na Državna  takmičenja koje će se održati krajem novembra i početkom decembra ove godine.

Iako je ponedeljak počeo porazom Srednje Stručne škole koja se nadmetala u fudbalu u Herceg Novom, kasnije su nižu sami uspjesi Školskih ekipa iz Bara.

Već  u utorak 16. novembra košarkaši Gimnazije “Niko Rolović” su osvojili prvo mjesto na takmičenju srednjih škola koje se održalo , takođe u Herceg Novom savladavši u polufinalu vršnjake iz Srednje mješovite škole “Ivan Goran Kovačić” Herceg Novi, a u finalu i Srednju mješovitu školu “Mladost” iz Tivta.

Za Gimnazijalce iz Bara su nastupili: Nemanja Vujošević, Nikola Glendža, Aleksandar Joličić, Risto Božović, Aleksandar Šuša, Petar Kosović, Matija Spičanović, Danilo Vuković i Ognjen Vojvodić a sa klupe ih je vodio prof. Lazar Macanović.

Djevojke iz iste škole su poražene u finalu regionalnog takmičenja od košarkašica iz škole u Herceg Novom i zauzele su drugo mjesto na regionalnom takmičenju.

U srijedu 17. novembra u Bar stigla su tri regionalna prvaka. Prvo su učenici OŠ “Blažo Jokov Orlandić” bili najbolji na fudbalskom turniru za osnovne škole koji je održan u  Herceg Novom. Za najboljeg igrača turinira proglašen je Luka Perović iz pobjedničke ekipe, a školu je predvodio sa klupe prof. Mladen Babić.

Fudbaleri OŠ “Blažo Jokov Orlandić”

Istog dana  u Baru je održan turnir u odbojci za srednje škole. Obije titule (muškarci i djevojke), a samim tim i plasman na državno prvenstvo, osvojila je Gimnazija “Niko Rolović”.

Posebno interesantan je bio turnir u konkurenciji djevojaka gdje je učestvovalo 5 ekipa – škola, a barske gimnazijalke su prvo u polufinalu bile bolje od Gimnazije Kotor  (2:0 – 25:11, 25:10) da bi i u finalu savladale Srednju mješovitu školu “Mladost” iz Tivta sa 2:0 (25:18, 25:16).

Za Gimnaziju“Niko Rolović” su nastupile: Andrea Knežević, Lana Labović, Mia Ražnatović, Kalina Kovačević, Maša Dragojević, Milica Dabanović, Staša Krivokapić, Nađa Medin, Maja Raičević, Vjera Zarubica, Maja Raičević, Teodora Adžić i Nora Šabović a sa klupe ih je vodio prof. Lazar Macanović.

Odbojkašice Gimnazije “Niko Rolović”

I u četvrtak 18. novembra barski školarci mogu da se pohvale sa pobjednicima.

Košarkaši OŠ “Jugoslavija” na takmičenju u Herceg Novom ubjedljivo su savladali sve svoje rivale i osvojili naslov regionalnog prvaka. U polufinalu su pobijedili OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” iz Budve 55:24, a u finalu OŠ “Dašo Pavičić” iz Herceg Novog 65:31. Ekipu je predvodio prof. Goran Kankaraš.

Košarkaši OŠ “Jugoslavija”

Novi uspjesi tek slijede jer je već danas, u petak  19. novembra, slijedi regionalno takmičenje u atletici za osnovne i šrednje škole, u ponedeljak – odbojka za osnovne škole, a u utorak i rukomet za osnovne škole.

Share.

Comments are closed.