Novi sportski kolektiv na rukometnoj mapi Crne Gore: ŽRK Mornar 7 u premijernoj sezoni član Druge lige

Bar je od nedavno bogatiji za još jedan sportski kolektiv. Muškom RK Mornar 7 koji je dugogodišnji član Prve lige, pridružio se ŽRK Mornar 7 koji kreće od Druge lige.

Dvojica bivši rukometaša koji su proslavili barski i crnogorski rukomet Goran Simić i Milorad Miki Despotović krajem prošle sezone su krenuli sa formiranjem novog kluba koji će svoje zvanično „vatreno krštenje“ na rukometnim terenima Crne Gore imati za koji dan, odnosno u utorak u dvorani „Topolica“. Baranke će u okviru prvog kola prvog oktobra od 13 sati u SD „Topolica“ ugostiti bjelopoljsko Jedinstvo. Duel je prvobitno bio zakazan za ovaj vikend (subota) ali je zbog radova u dvorani “Topolica” odložen za tri dana.

Dvojica trenera uz saradnike, prethodnih mjeseci su napravili maksimalan napor kako bi na vrijeme završili sve vezano za registraciju kluba, formiranje ekipe i odradili sve ostale neophodne stvari za premijernu sezonu. Paralelno se radilo i na formiranju ekipe.

Trenerski rukometni tandem – Despotović i Simić

Nekada sjajni rukometni tandem na parketu iz velikih dana barskog rukometa, kada se u nekadašnjoj kulutnoj sali barskog sporta tražila karta više za utakmice Mornara, zajedno odrađuju treninge i utakmice, ali će zbog procedure i protokola, zajednički je dogovor, Simo biti prvi, a Miki drugi trener.

-„Bar je oduvijek bio rasadnik sjajnih sportista, pa tako i rukometaša i rukometašica. Oformili smo jako mladu, talentovanu ekipu koja će sigurni smo u to, imati što da pokaže već ove sezone“, kaže za naš Portal trener Milorad Miki Despotović.

-„Sve cure su iz Bara, a predvode ih kadetska reprezentativka Ana Radović i kapiten Sibela Mulić. To nije sve. Tu su još super talentovane Nina Đokić, Hana Hot, Tina Truš, Ksenija Nikolić, Aleksandra Nišavić, Anastasija Janković, Dina Pepić i ostale… Dakle, vidite i sami da su to sve mlade djevojke, ali veoma prepoznatljive  po svojim kvalitetima na rukometnim terenima, ne samo u Crnoj Gori“, kaže Despotović.

Kada je o ambicijama kluba riječ, Despotović ističe da je o tome možda prerano govoriti …

-„ U klubu trenira preko 60 cura, i nadmetaćemo se u svim kategorijama. To je veoma važno za sve ekipe na ovim prostorima jer bez podmlatka nema budućnosti niti jednog kluba, pa tako i našeg. Prioriitet je da klub prve godine stane na zdrave noge, odnosno napravi zdrave temelje i ne sumnjam da će tako i biti. Imamo zaista talentovane cure ali nemamo imperativ pod svaku cijenu ove godine pravljenje rezultata. Ali, ukoliko se ukaže prilika za tako nešto svakako je nećemo propustiti“, kaže po malo zagonetni Milorad Miki Despotović.

Dakle od utorka (ulaz je slobodan) sigurni smo započinje još jedna lijepa sportska priča !

Share.

Comments are closed.