Nidam ponovo u Mornaru

Derek Nidam (29g, 180cm), ponovo je u barskom košarkaškom jatu!

Godinu nakon sjajnih partija u dresu „Ponosa Bara“ i osvajanja titule državnog šampiona, naturalizovani Amerikanac vraća se u klub u kojem je odigurao svoju najbolju sezonu u karijeri.

Novi stari plejmeker Mornara i organizator igre crnogorske reprezentacije, igrao je minule sezone za franscuski Monako i litvanski Ritas.

U sezoni 2017/2018, u ABA ligi postizao je prosječno 17 poena, imao 4,8 asistencija i 2,4 uhvaćenih lopti po meču i bio jedan od najzaslužnijih za plasman Mornara u polufinale plej ofa! 

Briljirao je i u finalu crnogorskog prvenstva u kojem je samo na jednom meču postigao 41 poen…

Nidam je treće pojačanje i osmi igrač koji je ovog ljeta potpisao ugovor sa Mornarom.

Vjernost Baranima produžili su po završetku sezone Uroš Luković, Nemanja Vranješ, Vukota Pavić, Radivoje Vujošević, Marko Mugoša, nakon kojih su uslijedila dva jaka domaća pojačanja – Sead Šehović i Milko Bjelica.

Ali ni tu nije kraj ! Prema informacijama uglednog sajta Basketball Sphere dogovore sa klubom postigli su i hrvatski krilni centar Damir Markota, te još jedan američki plej Džejkob Pulen.

Trenutno, u sastavu Mornara crnogorski pasoš nema samo Uroš Luković (nastupao za srpsku reprezentaciju), koji je i jedini igrač koji nije povremeni ili stalni član crnogorske selekcije!

Share.

Comments are closed.