Nebojša Simić najbolji rukometaš Crne Gore u inostranstvu

Srednji bek Budućnosti Milena Raičević i Aleksandar Bakić iz Komova najbolji su rukometašica i rukometaš u Crnoj Gori u 2019. godini, u tradicionalnom izboru Rukometnog saveza. Savez je za najbolje u inostranstvu proglasio Jovanku Radičević i Nebojšu Simića. Za najbolje mladog rukometaša i rukometašicu izabrani su Katarina Džaferović i Radojica Čepić.

Svečanost uručenja nagrada najboljim rukometašicama i rukometašima, kao i zahvalnica za doprinos razvoju rukometa organizovana je u u salonu automobila Efel Motors Montenegro.

Uručene su i zahvalnice za doprinos razvoju rukometa i to Ministarstvu sporta i mladih i potpredsjedniku Evropske rukometne federacije  Predragu Boškoviću. Zahvalnicu je u ime Ministarstva primio ministar Nikola Janović.

Raičević je kreator igre Budućnosti i crnogorske reprezntacije, a na Svjetskom prvenstvu u Japanu u decembru prošle godine, bila je drugi asistent.

Bakić je jedini igrač iz domaćih klubova koji je član seniorskog državnog tima, a uz sjajna izdanja u dresu reprezentacije, blistao je i u klubu – Komovi su osvojili trofej Kupa Crne Gore, prvi u klupskoj istoriji.

Najbolji strijelac dosadašnjeg dijela Lige šampiona Jovanka Radičević nagradu je zaslužila odličnim izdanjima na Svjetskom prvenstvu u Japanu, na kome je bila peti strijelac šampionata. U prošloj sezoni pružala je sjajna izdanja u dresu CSM Bukurešta.

Jedan od najboljih golmana u Evropi Nebojša Simić zbog klupskih obaveza u njemačkom Melzungenu bio je spriječen da prisustvuje svečanosti. Osim sjajnih izdanja u najjačoj ligi u Evropi, nagradu je zaslužio i za partije među stativama nacionalnog tima koji je u prošloj godini oduševio senzacionalnom pobjedom protiv Danske, aktuelnog olimpijskog i svjetskog šampiona.

Desni bek Budućnosti i juniorska reprezentativka Katarina Džaferović  i bek Rudara i juniorske selekcije Radojica Čepić  najtalentovaniji su u Crnoj Gori. Oni su u prošloj godini bili i stipendisti Rukometnog saveza Crne Gore.

Logo RSCG

Na svečanosti na kojoj su uručena priznanja najboljima u prošloj godini, Rukometni savez Crne Gore je predstavio i novi logotip. Na konkursu je pobijedilo rješenje Ane Pajović-Kljajić, koja je predstavila orla kako grli rukometnu loptu.

Koristila je crvenu i zlatnu boju, kao na zastavi.

„Okosnicu logotipa Rukometnog saveza Crne Gore čini stilizovani prikaz ptice orao, koji je krilom obuhvatio rukometnu loptu, smješten u formi koja ga uokviruje i daje mu cjelovitost. Orao ima značajno mjesto u crnogorskoj istoriji i tradiciji, a njegovo značenje i na globalnom nivou je uvijek afirmativno. Povezuje se sa nesputanom slobodom, trijumfom i velikim postignućima“.

„Orao je smješten u obliku koji asocira na grb, čime se htjela istaći težnja da logotip dobije na ozbiljnosti, ali i da se olakša aplikacija na razne medije“.

„Osnovnu dizajnersku premisu da logo treba komunicirati nacionalne i progresivne standarde, potvrđuje i odabir boja – crvena i zlatna, koje su boje naše zastave. Crvena kao vjekovni simbol energije i odlučnosti, a zlatna kao simbol prestiža, moći i pobjede“.

„Grafički elementi koji čine logotip RSCG imaju neospornu dozu ozbiljnosti i simboličkog značaja. Rezultat rada na projektnom zadatku je savremena kompozicija koja komunicira suštinske i temeljne ciljeve organizacije za koju je namijenjena“, piše u obrazloženju dizajnerke.

Share.

Comments are closed.