Nastavljen niz poraza Mornara, Nimburk lako osvojio Topolicu

Košarkaši Mornara Barskog zlata izgubili su u „Topolici“ od Nimburka meč 5. kola FIBA Eurokupa rezultatom – 76:97.

Nakon ovog poraza Barani su izgubili i teoretsku šansu da se nađu u narednoj fazi evropskog takmičenja.

Gosti su od početka utakmice kontrolisali stvari na terenu. Dvocifrenu prednost (4:14) stekli su krajem prve četvrtine koju su završili sa 15:22.

Prednost Nimbruka u drugoj četvrtini išla je do 18 poena – 24:42, ali je Mornar serijom 8:0 (trojke Kovačevića i Vranješa i dva poena Gavrilovića) smanjio zaostatak, pa je na poluvremenu bilo 35:45.

Za tri minuta igre u nastavku, gosti serijom 9:0, dolaze do 19 poena viška – 35:54. Sa dvije trojke Volera, Mornar je nakratko smanjio minus, ali Česi nisu ispuštali visoku prednost, koja je stizala i do maksimalnih plus 22.

U posljednjih 10 minuta igralo se u serijama. Prednost od 19 poena sa kojom je Nimburk ušao u četvrtu četvrtinu 54:73, Mornar je u uvodnim minutima sa 11 koševa zaredom (Miković, Voler, Kovačević) smanjio na 65:73. Uslijedio je brz odgovor gostiju koji su takođe serijom 11:0,  ponovo došli do velike prednosti koju do kraja nisu ispustili.

U ekipi Mornara najefikasniji je bio Voler sa 17 poena, Luis je postigao 14, a Gavrilović 11.

Najviše koševa u Nimburku dao je Gordon – 18.

Mornar će nakon meča 8. Kola AdmiralBet ABA lige protiv Crvene zvezde u Beogradu 20. novembra, otputovati za Istanbul gdje će dva dana kasnije odigrati posljednju utakmicu  u grupnoj fazi FIBA Eurokupa sa ekipom Bahčešehira.

Share.

Comments are closed.