Fudbaleri Mornara osvojili veliki bod na Zlatici, na otvaranju drugog dijela sezone: Barani bili mnogo bliži osvajanju cijelog plijena

Poslije tri mjeseca pauze proteklog vikenda je nastavljen fudbalski šampionat u “Amplitudo” Drugoj crnogorskoj ligi. Na proljećnoj premijeri, fudbaleri Mornara su u velikom derbiju u gostima sa drugoplasiranim Komom odigrali bez golova.

U barskom drugoligašu su zadovoljni kako je sve izgledalo na premijeri, ali se nadaju da će već u subotu kada dočekuju lidera, tivatski Arsenal, pokazati pravo lice i upisati tri boda.

-“Zaista smo svi sa nestrpljenjem očekivali nastavak prvenstva jer je prvi put pauza u prvenstvu bila tačno tri mjeseca i sigurno je teško bilo odmah očekivati neku sjajnu igru. Međutim, moji igrači su od prvog minuta znali što hoće i djelovali su veoma dobro. Istina, falio je gol u mreži rivala ali sve u svemu moram biti zadovoljan, jer smo svih 90 minuta imali kontrolu igre. Ogroman je posjed bio na našoj strani i trebali smo u prvom poluvremenu da riješimo utakmicu ili je otvorimo golom. Promašili smo veliki broj prilika, čak smo uspjeli da promašimo i prazan gol gdje ni golmana nije bilo u tom trenutku na golu. Ali dobro, to je sport i dešavaju se takve stvari, ali kad se takve stvari dese postoji bojazan da stigne kazna i ona umalo i nije stigla u finišu susreta, ali ne iz razrađene akcije već poslije greške našeg tima, ali je golman Vukčević sjajno reagovao. Sve u svemu mislim da mi više treba da žalimo za tri boda, ali osvojenim bodom u velikom derbiju svakako moramo biti zadovoljni”, rekao je za naš portal trener Barana Slavoljub Bubanja.

-“Ono što posebno raduje i što je meni mnogo bitno je da Mornar napokon djeluje moćno, gdje imamo i veliki roster, odnosno gdje je ulazak četiri-pet novih igrača donio značajnu prevagu. Odmah nakon utakmice smo imali i sastanak sa Upravom kluba gdje su i oni bili zadovoljni željom, zalaganjem i prikazanom partijom. Još jedan detalj svakako imponuje našem klubu ! Ovaj meč je gledao predsjednik FSCG Dejan Savićević koji je na poziv i molbu našeg sportskog direktora Mitra Novakovića bio na tribinama i bio zadovoljan viđenim, odnosno kako djeluje Mornar u svakom pogledu. To su neke stvari koje su dobre za klub, uz korektno ponašanje fudbalera na utakmici i te stvari je vrijedno istaći, ističe Bubanja.

Generalna je ocjena da su rezultati prvog kola uglavnom išli Baranima na ruku ?

-“Mornar je u prvom dijelu sezone izgubio oba meča od Koma iako je u prvoj utakmici koliko ja imam saznanja bio bolji rival, ali je poražen 1:0, dok je u Baru vodio do 70’ minuta i na kraju opet izgubio utakmicu. Dakle, da Mornar samo jedan od ta dva meča nije izgubio, bio bi na drugom mjestu na tabeli. Ali kao što kažete, poslije ovog našeg gostovanja i remija Arsenala, mislim da smo mi najviše profitirali. Pored toga da se razumijemo, ovaj bod će samo značiti ako u subotu ostvarimo pozitivan rezultat protiv Arsenala u Baru u novom velikom derbiju. Svakako smo veoma dobro skautirali Arsenal kojeg smo gledali u završnom pripremnom meču sa Igalom, tako da smo oba sastava mogli da vidimo na djelu, jer mi u trećem kolu upravo gostujemo hercegnovskoj ekipi. Arsenal nema neozbiljnu ekipu, naprotiv. Sasvim zasluženo su završili na prvom mjestu i moramo da ih poštujemo. Ali mi nemamo izbora, od prvog minuta moramo krenuti ofanizivno, da što prije dođemo do pozitivnog rezultata. Što prije otvorimo utakmicu golom, onda ćemo mnogo lakše doći do tri boda. Uvažavamo svakog rivala, a nas najviše moramo da cijenimo, poručuje Bubanja.

Sa utakmice Mornar – Arsenal, odigrane u prvom dijelu sezone

Protiv Arsenala Barani će biti oslabljeni !?

-“Imamo velikli peh jer neću moći da računam na Sekulovića  koji zbog trećeg žutog kartona kojeg je zaradio protiv Koma, nema pravo igranja u subotu, dok je za Raša sezona završena, jer na žalost se kao što smo i naslućivali par dana uoči početka sezone teže povrijedio, odnosno zaradio “ukrštene ligamente” koljena. Nadam se da će se do vikenda na tome i završiti i da će ostali biti spremni, ali kao  što sam ranije kazao ja sam srećan kad imamo takav roster gdje ulaskom bilo kog igrača mi dobijamo na kvalitetu, a ne gubimo. Pored toga, kako što smo i najavili mi smo registrovali “špica” Bobana Đorđevića kojem smo dali priliku da pronađe inostrani angažman, a dogovor je bio da ukoliko u tome ne uspije da dođe u Baru. I tako će se desiti ! Naime, direktor Novaković je sa njim sve definitivno dogovorio i on bi od danas trebalo da nam se priključi i pojača konkurenciju. Svaki kvalitetan igrač je dobro došao, pa igrao 20 minuta , 45 ili 90 minuta ! Mislim da ćemo sa njim dobiti još više na kvalitetu. Naime, zvali su me iz BiH odnosno iz Zrinjskog, iz Zlatibora, a imam informaciju da ga je zvao i Krstajić u TSC, ali on je samo čekao Njemačku ili Mornar. Ako je on izabrao pored tih klubova Mornar, to je za mene velika stvar koja dovoljno govori o ovom Mornaru, istakao je Bubanja.

Utakmice 21. kola u “Amplitudo” Drugoj fudbalskoj ligi igraju se u subotu, a Mornar u derbiju kola od 14,30 h dočekuje lidera, tivatski Arsenal.

Share.

Comments are closed.