Muški odbojkaški klub Galeb u sezoni za nama ostvario izvanredne rezultate

Nedavno završena sezona u Prvoj muškoj odbojkaškoj ligi svakako ostaće upamćena kao najuspešnija za muški OK „Galebˮ. Kao ubjedljivo najmlađi sastav u sezoni, sa kadetskom ekipom i tri juniora, Galeb je na kraju zauzeo treće mjesto.

Alfa i omega kluba, mladi trener Vlade Jovanović ističe da su svi u klubu ponosni da su igrali polufinale plej ofa protiv Budućnosti, u kojem su poraženi poraženi u dvije utakmice.

– U Kupu Crne Gore takođe smo stigli do polufinala, ali smo u dvije utakmice poraženi od šampiona Budve. U mlađim kategorijama kroz cijelo takmičenje naš klub imao je potpunu dominaciju našeg kluba, što potvrđuje da se sa mladim igračima najbolje radi u Crnoj Gori. U juniorskoj konkurenciji postali smo šampioni, kada smo na finalnom turniru savladali sve ekipe bez izgubljenog seta. U kadetskoj konkurenciji postali smo ampioni jo ubjedljivije. Na finalnom turniru ubjedljivo smo savladali sve ekipe, opet bez izgubljenog seta, a u pionirskoj konkurenciji na finalnom turniru zauzeli smo treće mjesto, iako smo tek formirali tu ekipu. Radi se o jako perspektivnoj grupi igrača, od kojih tek očekujemo velike uspjehe – kaže Jovanović, ističući da su na svim tim finalnim turnirima u mlađim kategorijama dobili puno pojedinačnih nagrada za najboljeg igrača, najboljeg tehničara, blokera…

Jovanović ponosno kaže da u reprezentativnim selekcijama Crne Gore za mlađe kategorije ima puno njihovih igrača.

U reprezentaciji Crne Gore do 22 godine, koja uskoro ide na Evropsko prvenstvo, nalazi se čak šest naših igrača, ili igrača koji su ponikli u našem klubu, Vukašin i Lazar Cimbaljević, Miloš Kosović, Avram Božović, Srđan Petrović i Milutin Milić. Naš dugogodišnji kapiten, Vukašin Cimbaljević, koji nosi i titulu najperspektivnijeg igrača Crne Gore za prošlu sezonu, prešao je prošle godine u Vojvodinu iz Novog Sada, jedan od najvećih klubova na ovim prostorima, što pokazuje kvalitet rada u našem klubu. Trenutno smo i najbrojniji muški odbojkaški klub u Crnoj Gori po broju članova u mlađim kategorijama, jer u klubu trenutno trenira preko 70 dječaka uzrasta od 6 do 18 godina.

– Uspjehe smo postizali na brojnim turnirima u Crnoj Gori i inostranstvu – kaže on, ističući da je za sve njihove uspjehe zaslužan i njihov sponzor „Stara Čaršija” i njen vlasnik Hajriz Brčvak, koji su im omogućili da funkcionišu kao pravi sportski klub.

Share.

Comments are closed.