Muška mlađa seniorska odbojkaška repezentacija u Tirani izborila plasman na Evropsko prvenstvo

Nakon dva uzastopna prvenstva Evrope za seniore, crnogorska muška odbojka će imati predstavnika i na prvom Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, u poljskom Tarnovu, od 12. do 17. jula.

Izabranici Balše Radulovića su vizu za ovo takmičenje izborili na kvalifikacionom turniru u Tirani kao najbolja drugoplasirana selekcija iz svih šest kvalifikacionih grupa. Crna Gora je do plasmana na EP došla nakon maksimalne pobjede protiv domaće Albanije, ali i zahvaljujući osvojenom bodu u porazu od Austrije, na startu turnira u glavnom gradu Albanije…

Generacija igrača rođenih 2001. godine i mlađi, od kojih su trojica (Danilo Dubak, Nemanja Peruničić, Matija Ćinćur), imala šansu da budu dio seniorskog tima koji je prošle godine nastupio na Evropskom prvenstvu u Češkoj, a Miloš Kosović je prošao kvalifikacije za to EP, ostvarila je veliki rezultat za crnogorsku odbojku.

Balša Radulović, trener kluba iz kojeg je bilo najviše igrača u ovoj akciji (četvorica), je imao samo riječi hvale za ekipu u kojoj su tehničari Danilo Dubak (Budućnost volej), Rastko Milenković (Budva), korektori Đorđe Jovović (Budućnost volej), Miro Miljanić (Budva), primači servisa Nemanja Peruničić (ACH Ljubljana), Vukašin Cimbaljević (Vojvodina), Milan Rovčanin (Jedinstvo), Lazar Cimbaljević (Galeb Liko Soho Group), srednji blokeri Matija Ćinćur, Ognjen Perunović (Budućnost volej), Stefan Femić (Jedinstvo), te libero Miloš Kosović (Dubočica).

Na prvom Evropskom prvenstvu u ovoj konkurenciji nastupiće osam reprezentacija, među kojima su skoro sve same odbojkaške velesile. Osim domaće Poljske i Crne Gore, naime, u Tarnovu će, od 12. do 17. jula, igrati pobjednici kvalifikacionih grupa – Srbija, Italija, Turska, Francuska, Holandija i Austrija, koja je bila prva u grupi gdje je igrala naša selekcija.

U dresu Crne Gore igrala su i trojica Barana; primači servisa braća Vukašin (OK Vojvodina) i Lazar Cimbaljević (Galeb Liko Soho Group) i libero Miloš Kosović, član Dubočice iz Leskovca.

Share.

Comments are closed.