Mornar večeras gost Koma na Zlatici

Utakmice drugog kola Druge fudbalske lige umjesto u nedjelju kada je izborni dan u Crnoj Gori biće odigrane danas. Fudbaleri Mornara gosti su bivšeg prvoligaša Koma na podgoričkoj Zlatici, a duel je zakazan za 20,00 sati.

Oba rivala su na premijeri nove sezone startovala pobjedom. Barani su na svom terenu savladali dojučerašnjeg prvolgaša Grbalj iz Radanovića, 1:0, dok je Kom u Spužu slavio protiv Drezge 2:1, poslije preokreta.

Dakle, oba takmaca u dobrom raspoloženju očekuju večerašnji duel.

-„Početak je prvenstva, sve ekipe su izašle iz teškog pripremenog dijela i najvažnije je da smo na premijeri uzeli tri boda. Lijepo je šampionat otvoriti pobjedom, a na premijeri je bilo dosta toga lijepog, ali i loših stvari. Svakako radi se naporno i nadam se da ćemo iz kolo u kolo pružati još bolje partije, kazao je šef struke Mornara Obren Sarić.

Na premijeri protiv Grblja bila je vidljiva dobra fizička sprema Barana, stvarali su domaći dosta prilika, dominirali su i kontrolisali igru.

-„Zadovoljan sam generalno kako je sve to izgledalo, dobar odnos i pristup svih igrača je bio vidljiv. U smislu trčanja i borbenosti su moji igrači sve dobro uradili, a rekao bih da smo po velikoj vrućini i fizički dobro djelovali poslije četiri nedjelje priprema. Nešto što nije bilo kako treba je brzina protoka lopte, brzina pasa, ali ostaje nam da radimo na tome. Složićete se da to nije lako jer je u ekipi na premijeri bilo sedam novih igrača. Želio bih u posjedu lopte da igramo mnogo brže, sa manjim brojem dodira i na tome nam ostaje da radimo kao i na realizaciji. Bio je vidljiv glad za golovima, ali reakcija napadača mora biti mnogo bolja. Već večeras nadam se da ćemo i u tim segmentima biti daleko bolji, rekao je Sarić.

Poslije Grblja, večeras ih u gostima očekuje još jedan bivši prvoligaš. Starteg Mornara poručuje da će njegov tima na svaku utakmicu ići da osvoji tri boda, bilo da se igra na „Topolici“ ili na strani.

Stručni štab Barana

-„Za nas je uredu što u prva dva kola imamo dva teška ispita. Raspored nam ne predstavlja nikakav problem, to sam rekao i kada samo se okupili prije mjesec i nešto dana. Takvo razmišljanje smo prenijeli i na igrače i mislim da će se to brzo ogledati i na samom terenu. Na svaku utakmicu na bilo kojem terenu ićićemo na pobjedu. Ništa nećemo mijenjati ni protiv Koma. Sigurno će biti teška utakmica za nas. Kom ima dobru ekipu, pojačanu sa naša tri bivša igrača, Brnovićem, Đukićem i Vujoševićem. Zadržali su par igrača iz prvoligaškog takmičenja, podmladili ekipu u nekom smislu, što su pokazali i na premijeri protiv Drezge. Moji igrači će učiniti sve da nastave u ovom ritmu, a da li će tako i biti ostaje nam da sačekamo kraj utakmice, poručio je trener Mornara Obren Sarić.

Utakmica Kom – Mornar igra se večeras od 20, 00 sati na podgoričkoj Zlatici, a meč će voditi Mloš Bešović iz Podgorice. Njegovi pomoćnici biće Jovica Tatar i Radisav Obradović, takođe iz Podgorice.

U ostalim utakmicama ovog kola od 16,30 h sastaće se: Jedinstvo – Berane, Grbalj – Bokelj, Arsenal – Drezga i Igalo – Ibar.

Share.

Comments are closed.