Mornar u Njemačkoj započinje još jednu sezonu na evropskoj sceni: Pavićević: Teška utakmica

Najpopularniji sportski kolektiv na jugu Crne Gore, barski brend, evropski šmek Bara, KK Mornar, u srijedu, u Ulmu, izlazi peti put uzastopno na evropsku scenu. U prethodne četiri sezone, Barani su igrali po jednom u Evrokupu i FIBA Evrokupu i dva puta u FIBA Ligi šampiona. Sada su ponovo u Evrokupu, drugom po snazi i značaju evropskom takmičenju.

Ne računajući bivše jugoslovenske republike, u Bar su minulih godina dolazile da dijele megdan s Mornarom ekipe iz dvadeset jedne evropske zemlje. Sve su, bez obzira na rezultat, priželjkivale da ih put ponovo nanese u ovaj lijepi, sunčani lučki grad, kod dobrih domaćina i korektne, prave košarkaške publike. Ovoga puta to se posrećilo ekipama iz njemačkog Ulma, italijanske Breše, španske Malage i fancuskog Bulonja, koje se, uz Mornar i Budućnost Voli takmiče u „B“ grupi Evrokupa.

Pred put u Njemačku prekaljeni, provjereni stručnjak, trener Mornara Mihailo Pavićević je kazao:

„Pozivnica koja je došla za učešće u Evrokupu sve nas je prijatno iznenadila tako da se zaboravlja blagi zaostatak u treninzima na početku sezone. Kod svih je prisutna velika želja za učešće u Evrokupu i sve drugo se stavlja u drugi plan. Onog dana kad smo dobili tu vijest bili smo oduševljeni jer je to nagrada za sav dugotrajan, naporan rad kluba koji raste iz dana u dan. Mornar je iz malog mjesta. Nema mnogo sličnih klubova u Evropi koji se mogu pohvaliti da drugi put učestvuju u drugom po rangu takmičenju u Evropi.

Mihailo Pavićević

Ulm je jako dobra ekipa. U Njemačkoj se sad gaji stil košarke gdje preovlađuju Amerikanci pošto je tamo dozvoljeno učešće velikog broja Amerikanaca i u domaćem prvenstvu. Taj stil iziskuje dosta tranzicije, brze igre, dosta šuteva za tri poena. Jednostavno, moramo se pripremiti tako da ne dozvolimo da uđemo u njihov ritam, iako i mi kao ekipa gajimo sličan stil igre. U svakom slučaju, očekuje nas vrlo teška utakmica. Ekipa Ulma je i prošle godine igrala u Evrokupu. Sastavljena od dobrih, kvalitetnih igrača i dobro je vođena od trenera Lakovića, mladog stručnjaka. Sigurno da moramo biti vrlo koncentrisani da probamo da već na prvom gostovanju dođemo do važne pobjede, a svaka pobjeda u Evrokupu je mnogo bitna.“

Od Uroša Lukovića se i ove sezone očekuje dominacija pod koševima.

Uroš Luković

„Ove godine imamo baš dobru ekipu. Prvi put imamo 14-15 igrača koji svi mogu da igraju. Znači, imamo ‘dugačku’ klupu. Očekivanja su velika, kao i uvijek kad je Mornar u pitanju. Volio bih da prođemo u drugu fazu Evrokupa, a poslije da vidimo šta i kako“, rekao je visoki centar Mornara.

Utakmica Ulm – Mornar igra se u srijedu, 30. septembra, od 19,30 časova.

Share.

Comments are closed.