Mornar u Čačku zatvara uspješnu kalendarsku godinu: Teže nego u Ljubljani

Mornar prvi put igra protiv Borca iz Čačka u ABA ligi. Na megdan Čačnima barski košarkaši dolaze poslije veoma važnog trijumfa u Ljubljani gdje su porazili Cedevita Olimpiju 93:88. Trener Mihailo Pavićeić upozorava svoje košarkaše da će utakmica u Čačku biti teška, čak i teža od one u Ljubljani.

„Zna se da je Čačak grad košarke. Nažalost, neće se igrati pred publikom, a sigurno bi bila puna dvorana. To je ekipa koja zaslužuje svaki respekt, pogotovo ako se ima u vidu da minimum dvije godine igra u istom sastavu. Prije početka prvenstva njih sam vidio kao jedno od potencijalnih prijatnih iznenađenja. Upravo zbog te uigranosti.

Čeka nas izuzetno teška utakmica, rekao bih i teža od one u Ljubljani. Oni igraju sa mnogo šuteva za tri poena. I spoljni i unutrašnji igrači dosta šutiraju. Moraćemo da branimo to njihovo najjače oružje ako mislimo da ostvarimo trijumf. Nama je pobjeda neophodna na putu ka zacrtanom cilju. Jednostavno, učinićemo sve da dobijemo utakmicu. Ali, ponavljam neće to biti nimalo lako, jer Borac je pokazao da pozicija na tabeli ne pokazuje realnu sliku. Osim pobjede protiv Partizana u Beogradu, na loptu su bili protiv Budućnosti u Podgorici, sa Cedevitom su se nosili do posljednja dva minuta, a sa Igokeom u Laktašima imali su šut za pobjedu. Znači, radi se o kvalitetnoj ekipi i moramo biti maksimalno koncentrisani u tom meču“, kaže Pavićević.

Od Nemanje Vranješa se, kao i uvijek, očekuje „dalekometna paljba“ i atraktivni poeni.

„Dobra igra u Ljubljani daje nam dodatno samopouzdanje pred duel u Čačku. Ukoliko ponovimo igru iz većeg dijela tog susreta, posebno iz prvog poluvremena, osvojićemo bodove, iako će biti to težak duel sa motivisanim i veoma dobrim protivnikom, koji je dokazao svoju snagu i u nedjeljnom meču sa Splitom”, ističe Vranješ.

Utakmica Borac – Mornar je trebalo da se odigra 24. oktobra. Ali je odložena zbog pojave korone u redovima barskog abaligaša. Biće odigrana sjutra, u srijedu, 30. decembra, od 17 časova.

Share.

Comments are closed.