Mornar se vraća kući: Poslije 504 dana otvara se glavni teren SRC “Topolica”

U crnogorskom fudbalu kada se pominje infrastruktura, uglavnom to ostane na pričama i obećanjima. Ali, u Baru nije tako. Ono što je prvi čovjek Fudbalskog kluba Mornar najavio u intervjuu za Arenu i ostale sportske medije prije tačno godinu, to se i dogodilo.

Naime, početkom septembra prošle godine, nakon što je Mornar bio u problemima, tada v.d. predsjednika Upravnog odbora Nikola Simović kazao je da će nova uprava imati jasan cilj, a da to je prije svega poboljšanje infrastrukture, stabilizacija kluba, a da će se nakon toga raditi na rezultatima. Njegova izjava da će ,,Topolica“ dobiti novi sjaj za mnoge je djelovala megalomanski, gotovo nestvarno, ali godinu kasnije Barani su svjedoci da Mornar ima zaista vrhunske uslove. Baš zbog toga, nakon tačno 504 dana, odnosno godinu i četiri mjeseca, Mornar će ovog vikenda zaigrati konačno na svom terenu, kada će ugostiti Ibar.

Svi neophodni radovi su završeni – ,,Topolica“ je dobila nove, moderne, komforne svlačionice, na tribini su postavljene stolice, uređen je prostor oko stadiona, sama podloga na terenu je kompletno zamijenjena novim busenima, a juče su stigli i novi golovi i klupe za rezervne igrače… Sve to urađeno je u bliskoj i sjajnoj saradnji Fudbalskog saveza Crne Gore i Opštine Bar.

Fudbaleri Mornara posljednji meč u Baru odigrali su 20.maja 2018.godine kada su na svom terenu savladali Berane (3:1), jer su 26.maja trebalo da igraju protiv Čelika, ali taj meč nije odigran već su Barani slavili službenim rezultatom 3:0.

Nakon cijele sezone u Prvoj ligi, gdje je Mornar lutao od Pljevalja do Radanovića, došlo je vrijeme da se Mornar konačno vrati kući.

– Sa zadovoljstvom možemo konstatovati da sve ono o čemu smo pričali i što smo najavljivali da je završeno. Čekamo komisiju Fudbalskog saveza Crne Gore u četvrtak da i definitivno dobijemo upotrebnu dozvolu, što znači da bi unedjelju trebalo da ugostimo Ibar na svom terenu. Zaista mi je drago zbog toga, jer će našim igračima biti lakše, samim tim i oko organizacije same utakmice biće nam znatno lakše, ali i pružimo priliku ljubiteljima fudbala u Baru da konačno mogu da podrže Mornar. Još jednom veliko hvala čelnicima FSCG koji su nam na svim nivoima izašli u susret i značajno pomogli da se ovakav jedan veliki posao završi na obostranu radost – kazao je Nikola Simović, predsjednik Upravnog odbora Mornara.

Osim brojnih radova na poboljšanju infrastrukture, u Mornaru se radilo i na drugim stvarima. Jedan od rijetkih klubova kojima sve selekcije od škole fudbala, preko pjetlića, pionira, kadeta, do omladinaca, Mornar je pokazao veliku ozbiljnost, a u fokusu je rad sa mlađima. Međutim, to ne znači da je zapostavljen seniorski tim, jer prvi tim pokazuje da želi povratak u Prvu ligu

– Sada kada smo završili taj dio oko infrakstrukture, čeka nas veliki rad, red i disciplina i da pokušamo da bilježimo što bolje rezultate. Podigli smo ozbiljnost u svim selekcijama, redovno imamo sastanke sa svim trenerima, tako da želimo da Mornar dignemo na viši nivo, uz nadu da ćemo uz bolje uslove stvarati i mlade igrače koji će biti budućnost Mornara – naglasio je Simović

Uskoro reflektori u Baru

Završetak radova na glavnom terenu označio je kraj velikih radova tokom cijelog ljeta. Ali, u Mornaru ne stavljaju tačku, već se okreću novim ulaganjima. Baš zbog toga, nova,,Topolica“ tek će zasijati u pravom smislu te riječi.

– Već u petak zasijaće reflektori na pomoćnom terenu. To je investicija vrijedna oko 30.000eura, koja je realizovana zahvaljujući Opštini Bar i Fudbalskom savezu Crne Gore, ali zahvalnost dugujemo i prvom čovjeku KK Mornar Đorđiju Pavićeviću. Ali, nastavljamo sa radovima, tako da ćemo krajem oktobra u saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore, krenuti u novi poduhvat, a to je da postavimo i reflektore na glavnom terenu. S obzirom na blizinu mora, mislim da će Mornar nakon toga imati jedan od najljepših objekata, a našim igračima omogućiti najbolje uslove – dodao je sa zadovoljstvom Nikola Simović.

Share.

Comments are closed.