Mornar protiv Partizana bez većine navijača

Za utakmicu 12. kola ABA lige između košarkaša Mornara i Partizana, koja se igra u subotu u „Topolici“ od 17 sati, neće biti slobodne prodaje ulaznica, a u dvorani će moći da prisustvuje najviše 100 gledalaca, saopšteno je iz barskog kluba.

Iz Mornara su naveli da će, s toga, ulazak u dvoranu biti omogućen samo vlasnicima sezonskih karata koji ispunjavaju već poznate uslove Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Ovo je rezultat odgovora koji je na adresu Mornara stigao od Instituta za javno zdravlje, koji je potpisao direktor Igor Galić, a na upit koji je Barani poslali, tražeći dozvolu za prisustvo većeg broja gledalaca na utakmici sa Partizanom. Međutim, nijesu dobili pozitivan odgovor.

-Uprkos velikoj želji da predstojeći duel sa Partizanom, bude održan u atmosferi kakva pristaje ovakvom sportskom spektaklu, u skladu sa protiv epidemijskim mjerama Instituta za javno zdravlje Crne Gore nismo u mogućnosti da otvorimo kapije naše dvorane svima koji žele da posmatruju utakmicu sa tribina-navodi se u saopštenju Mornara.

Kako se navodi, „u dopisu Instituta naglašeno je da je u skladu sa protiv epidemijskim mjerama u cilju suzbijanja pandemije virusom Covid 19, obaveza sportskih organizacija, vlasnika i korisnika sportskih objekata tokom održavanja sportskih takmičenja i turnira sportista, da u otvorenom i zatvorenom sportskom objektu ne dozvole ulazak zaposlenima i navijačima bez jednog od četiri navedena dokaza iz Nacionalne digitalne Covid potvrde“.

A to su dokaz da je osoba potpuno vakcinisana sa propisanim brojem doza vakcine protiv novog koronavirusa koji je izdat od ovlašćene zdrastvene ustanove, i nije stariji od 180 dana, da ima negativan PCR test na SARS-Cov2 ne stariji od 72 sata, dokaz da je osoba preboljela Covid 19 (prošlo ne manje od 10 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa) i negativan antigenski brzi test na SARS-Cov2 ne stariji od 48 sata.

Pored važećih protiv epidemijskih mjera IJZ, gdje je obavezno pravilno nošenje zaštitne maske koja pokriva nos i usta, održavanje fizičke distance od najmanje 2 metra, dostupnost dezinfekcionih sredstava za ruke i dobro provjetren zatvoren prostor, iz Instituta za javno zdravlje je saopšteno da je u zatvorenom sportskom objektu „dozvoljeno prisustvo najviše 100 navijača, naravno prostorni kapaciteti sportskog objekta dozvoljavaju poštovanje fizičke distance od najmanje dva metra“.

Share.

Comments are closed.