Mornar ponovo ima dom: U nedjelju se otvaraju kapije renovirane “Topolice”

Trebalo je više od godinu…. Tačnije i preciznije 504 dana, da se fudbaleri Mornara ponovo vrate kući, stadionu SRC“ Topilica“.

Zahvaljujući FSCG, Opštini Bar, radnicima ovog preduzeća, ali i ljudima dobre volje, Bar je konačno dobio „zeleno“ svjetlo takmičarske Komisije da u svom gradu bude domaćin klubovima iz drugoligaškog karavana.

Svi radovi su praktično gotovi, travnata podloga je po uzoru na evropske standarde, a uskoro će zablistati i novi reflektori na pomoćnom terenu, koji će umnogome olakšati rad sa mlađim selekcijama ali i prvim timom.

Cilj ove sezone, i pored prvoligaških uslova nije još uvijek povratak u elitni rang, jer kako ističu čelni ljudi kluba, sve počinje i zavšrava sa infrastrukturom koja je i bila najveći problem.

“Na sreću barskih fudbalera ali i navijača od nedjelje se više neće putovati do Kotora, Grblja, Kampa FSCG, pa čak i jednom do Pljevalja…. Sa ponosom ističem činjenicu da smo konačno svoji na svome. Ovom prilikom moram da se zahvalim čelnim ljudima FSCG Dejanu Savićeviću i Momiru Đurđevcu, kao i prvom čovjeku Opštine Bar. Zatim svim onim ljudima iz preduzeća D:O:O „Sportsko rekreativni centar, kao i ljudima dobre volje koji vole fudbal. Mogu reći da sada ovaj klub bogate istorije i tradicije ima sve kvalitetne preduslove za bolje rezultate, koji sam sigran sam neće izostati”, kaže predsjednik UO FK Mornar Nikola Simović.

Predsjednik UO FK Mornar: Nikola Simović

Radovi su bili opsežni, prvo na rekonstrukciji tartan staze, pa postavljanju sjedišta, i potom izgradnje novinarske i VIP lože.

Mnogi su bili skeptici po pitanju novog otvaranja rekonstruisanog stadiona, da su išli toliko daleko, da kažu da Mornar prije proljeća neće igrati u svom domu…

„Vjerujte da se i nam nekada činilo tako, ali smo uložili dodatni napor, i to gotovo svi. Od onih na održavanju travnate podloge, postavljanju sjedišta, izgradji svih pratećih elemenata koji su neophodni. Jesmo svi umorni, ali i zadovoljni što je naš klub dobio moderno fudbalsko zdanje. Daleko od toga da je sve idealno, i da sve može doći preko noći.  Ali sve te sitnice, kojih je vrlo malo – rješavaćemo u hodu”, zaključuje Simović.

A nakon 504 dana igranja kao domaćin na „ničijoj zemlji“ Mornar će u nedjelju uz slobodan ulaz otvoriti kapije rekonstruisanog stadiona za sve svoje navijače, koji su se uželjeli fudbala u ovom gradu.

Share.

Comments are closed.