Mornar gostuje Cedevita Olimpiji u Ljubljani: Na pobjedu, a šta drugo?

Košarkaši Mornara su od Božića do 14. januara, u osam dana, zabilježili četiri vezane pobjede. Savladali su Nižnji Novgorod (87:66) i Brose Bamberg (77:73) u FIBA Ligi šampiona, Primorsku (99:84) u ABA ligi, kao i Studentski centar (77:73) u četvrtfinalu domaćeg kupa. Sve četiri utakmice odigrali su u svojoj dvorani „Topolica“. Pred gostovanje u Ljubljani, u okviru 16. kola ABA lige, puni su samopouzdanja, posebno zbog veoma dobrih igara u duelima sa jakim evropskim ekipama iz Rusije i Njemačke.

Trener Mihailo Pavićević vjeruje da će duel dvije slične ekipe odlučiti raspoloženi pojedinci.

Mihailo Pavićević

„Pobjede protiv izuzetno jakih ekipa u Fibinoj ligi šampiona i igra koju smo pokazali daju nam za pravo da na duel sa Cedevita Olimpijom, ali i svim drugim u nastavku sezone, idemo sa najvećim ambicijama. U Ljubljani će se sudariti dvije veoma slične ekipe. Igrači Cedevita Olimpije znaju da odigraju fantastičnu utakmicu, a to isto važi i za nas. Ali, i njihovi, kao i naši padovi u igri znaju da budu mnogo veliki. Dosta će na toj utakmici zavisiti od raspoloženja najboljih igrača u oba tabora. Idemo da se nadigravamo. Daćemo sve od sebe da tu prvu od preostalih sedam utakmica dobijemo. Jer, nemamo izbora, moramo ići na pobjedu na svakoj utakmici do kraja, tako će biti i u Ljubljani“ – ističe Pavićević.

Vukota Pavić je zablistao protiv Bamberga. Njegova energija kao da se prelila na sve igrače u toj fizički veoma zahtjevnoj utakmici.

„U dobrom smo ritmu, puni samopouzdanja, igramo sve bolje, znamo šta nam je činiti u Ljubljani. Ukoliko budemo fokusirani svih 40 minuta kao protiv Bamberga možemo se nadati povoljnom rezultatu protiv izuztetno kvalitetne Cedevita Olimpije“ – kazao je pred put Pavić.

Vukota Pavić na utakmici sa Bambergom

U prvom dijelu sezone Mornar je prvi put otkako se takmiči u ABA ligi savladao Cedevitu. U dvorani „Topolica“ bilo je 77:70. Istovremeno je peti put „pobijedio“ Olimpiju (Union, Petrol).

Premijerna utakmica 16. kola ABA lige između Cedevita Olimpije i Mornara u Areni Stožice u Ljubljani igra se u subotu, 18. januara, od 17 časova uz tv prenos na kablovskom sportskom kanalu Arena Sport 4.

Share.

Comments are closed.