Mornar gost Partizana: Pavićeviću ljekar sastavlja tim

Košarkaši Mornara gosti su beogradskog Partizana u utakmici 25. kola AdmiralBet ABA lige. U dosadašnjim duelima Mornara i Partizana, Beograđani vode 7:4, dok je u Superkupu ABA lige skor 1:1.

Dva posljdnja meča dobili su „crno-beli”. U Beogradu je, u martu prošle, godine bilo 83:75, a u Baru, u decembru, 66:64.

Pred subotnji susret u dvorani „Aleksandar Nikolić”, Barani imaju zdravstvenih problema. Trener Mihailo Pavićeić sedmicama nije održao trening sa desetoricom igrača, pa od vježbanja „pet na pet” i dalje nema ništa.

„Nismo mogli imati težeg protivnika u ovako teškom trenutku po nas. Tu prevashodno mislim na zdravstveni bilten. Već 15 dana kuburimo sa bolešću i povredama igrača. Svakog dana gledamo ko će se oporaviti kako bismo znali u kakvom sastavu ćemo putovati u Beograd. Međutim, uvijek kažem: nezavisno od toga u kom sastavu ćemo igrati dužni smo da damo svoj maksimum, kao što su momci u posljednje dvije utakmice dali i više od svog maksimuma i bili nagrađeni pobjedama.

Teško da možemo da prijetimo Partizanu u ‘Pioniru’, pogotovo kad nas dočekuje u ovakvom sastavu, predvođen Željkom Obradovićem. Na nama je da damo, ponavljam, sve od sebe, a za kakav će rezultat taj maksimum biti dovoljan, to, nažalost, ovoga puta zavisi od protivnika. Idemo na put poslije dvije pobjede dosta rasterećeni, ali sa dozom bojazni od toga u kakvom ćemo sastavu nastupiti. Nadam se da će se neki igrači oporaviti i da ćemo pružiti što jači otpor Partizanu”, kazao je Pavićević.

Kapiten Mornara – Barskog zlata Nemanja Vranješ ističe da je igranje u „Pioniru” uvijek izazova za košarkaše iz regije.

„Putujemo sa željom da se još jednom dopadnemo beogradskoj publici i da potvrdimo dobru formu, bez obzira što ćemo, po svemu sudeći, i u Beogradu biti znatno oslabljeni.  Do kraja ne možemo ni ka začelju tabele ni ka plej-ofu pa je prilika da, u preostale četiri utakmice, bez grča, pokažemo da ćemo zasluženo i iduće sezone, sedmi puz uzastopno biti učesnici elitnog regonalnog takmičenja.”

Utakica Partizan NIS – Mornar – Barsko zlato biće odigrana u subotu, 2. aprila, od 21 čas.

Share.

Comments are closed.