Mornar gost Dečića u osmom kolu TPCFL: Barani će protiv Tuzana pokušati da prekinu krizu rezultata

Poslije odličnog starta fudbalera Mornara u Telekom Prvoj crnogorskoj ligi, četiri pobjede i remija u prvih pet kola, uslijedila su dva uzastopna poraza. Prvo je Rudar slavio pod Golubinjom, dok je prije nedjelju dana tri boda sa “Topolice” odnijela danilovgradska Iskra.

Ipak i pored dva poraza, evidento je da Barani nijesu u krizi igre, ali svakako jesu u rezultatskoj krizi.

-„Pokušali smo tokom ove sedmice da ekipu vratimo na pravi kolosjek, prije svega na psihološkom planu, jer svakako da je dobra stvar da nemamo krizu igre, ali svakako jeste kriza rezultata, ističe strateg Mornara Slavoljub Bubanja.

Nije prijatno da prije pauze stigne poraz, ali i da nakon nje takmičenje „otvorimo“ novim porazom, naročito sada kada dolaze jači protivnici.

Svakako i Iskra je projektovana ove sezone za evropska takmičenja, odnosno sami vrh tabele. Kako Uprava tako i stručni štab su stali iza naših igrača i igre i smatramo da rezultati svakako moraju doći, odnosno da ćemo i iz polušansi davati golove, a ne da iz četiri „zicera“ sve promašimo. Negdje se uzme, a negdje vrati, ali takav je fudbal. Kad se pogledaju ove dvije utakmice u kojima smo poraženi, imali smo sigurno posjed lopte od nekih 60-70%, stvorili najmanje 10 šansi a na kraju izgubili.

Ali, najbitnije je da ekipa vjeruje u sebe, da djeluje i dalje kao kolektiv i svi se nadamo da će nam se to možda vratiti već protiv Dečića, poručuju Barani uoči utakmice osmog kola Telekom Prve crnogorske lige.

Kada je o narednom protivniku riječ, trener Bubanja ističe da je pred njima ozbiljan rival, projektovan za sami vrh tabele.

Slavoljub Bubanja

-„Očekuja nas teška utakmica ali mi idemo da vratimo dobro raspoloženje što se tiče rezultata, kakvo smo imali do prije dva kola. Uvjeren sam da smo kadri da možemo da uradimo tako nešto. Možda će doći do nekih promjena, ali ne u formaciji, već u nekim linijama tima. Da pokušamo protiv domaćina da napravimo jedan dobar blok i da iz tranzicije pokušamo da budemo opasni. Moramo protiv domaćina biti spremni na „fajt“, jer oni tako igraju svih 90 minuta, uz sjajnu publiku. Kad se to spoji, onda i mi ali i svaka ekipa možemo imati problem i moramo biti spremni. Dakle, njihovim „oružjem“ treba da odgovorimo od prvog do poslednjeg minuta, odnosno što prije „otvorimo“ utakmicu kako bi nam bilo lakše. Tokom ovih par dana smo igračima potencirali „glavu gore“, da i ako izgubimo utakmicu treba biti kadar da se vratimo i nastavimo pozitivan niz. Ubijeđen sam u to da su pred nama idealne utakmice za tako nešto. Poslije Dečića, stižu nam Sutjeska i Petrovac, ali o tom potom. Ova utakmica protiv Dečića je najvažnija u ovom trenutku. Svi fudbaleri su zdravi, osim Pepića i Kacića koji vjerovatno neće biti u kombinaciji za duel u Tuzima, jer imaju neke neodložne obaveze koje su najavili još prije nekoliko mjeseci. Ali, što je najvažnije imamo širok roster, odnosno dovoljan broj igrača gdje možemo da nadomjestimo bilo čiji izostanak, kazao je za naš portal Slavoljub Bubanja.

Utakmica Dečić – Mornar igra se večeras od 19,00 sati na „Tuškom polju“ a glavni sudija meća biće Nikola Vođević iz Podgorice. Asistiraće mu  pomoćnici Vladislav Rabrenović iz Herceg Novog i Nikola Vujović iz Bara.

Share.

Comments are closed.