Ministar Janović na treningu odbojkaša pred odlazak na Evropsko prvenstvo

Crnogorska odbojkaška reprezentacija danas putuje za Holandiju, gdje će prvi put učestvovati na Evropskom prvenstvu. Tim povodom juče je naš nacionalni tim posjetio Ministar sporta u Vladi Crne Gore Nikola Janović, koji je predsjedniku OSCG Cvetku Pajkoviću, selektoru Veljku Bašiću i igračima poželio uspjeh na tako velikom takmičenju. Boje naše zemlje na ovom šampionatu braniće i trojica Barana: prinač servisa kapiten Vojin Ćaćić, te korektori,  Miloš Ćulafić i Aleksandar Minić.

„Podsjetio bih da smo u četiri kolektivna sporta nastupili sa šest timova na evropskim i svjetskim prvenstvima, što je veliki uspjeh za Crnu Goru. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. imali smo ženski rukomet i muški vaterpolo, što znači da je Crna Gora bila predstavljena sa dva kolektivna sporta, a recimo Njemačka sa samo jednim. To je samo po sebi fenomenalan rezultat. Što se tiče odbojke, prvi put u istoriji Crne Gore imamo situacija da reprezentacija putuje na Evropsko prvenstvo, momci su bili sjajni tokom kvalifikacija, odigrali nekoliko zaista odličnih mečeva. Ostaje nam da im poželimo sreću, već ovo je izuzetan rezultat. Teško je očekivati neka čuda, ali mislim da će, što je najvažnije, dostojno predstavljati Crnu Goru, a ja im od srca želim da rezultat koji su zacrtali na kraju i ostvare“ ,izjavio je Ministar sporta, Nikola Janović.

Predsjednik OSCG Cvetko Pajković poručio je da reprezentacija spremno dočekuje istorijski nastup na EP.

„Sve smo pripremili za istorijski nastup na Evropskom prvenstvu. Imali smo sjajne uslove, momci su već 2 mjeseca na pripremama, jedini problem je što nam je prošle nedelje otkazala reprezentacija Irana sa kojom smo trebali da odigramo dva pripremna meča i da odradimo nekoliko zajedničkih treninga. Ostalo je sve bilo u najboljem redu, dugačak pripremni period priveden je kraju, ekipa sjutra putuje. Ovo nam je prvi nastup na Evropskoj sceni, ima malo pozitivne treme, ali vjerujem da će igrači biti spremni, raspoloženi i silno motivisani da daju najbolje što mogu u ovom trenutku. Sve poštujemo, ali ne bojimo se nikoga“, kazao je Predsjednik OSCG Cvetko Pajković.

*        *        *       

Primač servisa crnogorske odbojkaške reprezentacije Slobodan Bojić zbog povrede neće putovati na Evropsko prvenstvo. Umjesto njega u Holandiju putuje Nemanja Peruničić, primač servisa Budućnost Voleja.

Peruničić je bio dio crnogorske reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na Igrama malih zemalja Evrope ove godine u Budvi, a takođe i dio juniorske selekcije koja je ove godine osvojila zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu.

Na Evropsko prvenstvo, 11. septembra u 13.30 časova ispred “Kompleksa Verde” putuje ovih 14 igrača:

Tehničari: Rajko Strugar i Nikola Radonić; Primači servisa: Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Marko Vukašinović, Božidar Ćuk i Nemanja Peruničić; Srednji blokeri: Gojko Ćuk, Luka Babić, Ivan Ječmenica i Blažo Milić; Korektori: Miloš Ćulafić i Aleksandar Minić; Libero: Nikola Lakčević.

Share.

Comments are closed.