Leković i Radonjić u dresu crnogorske reprezentacije

Košarkašice Crne Gore uveliko se pripremaju za sedmo učešće na Eurobasketu. Djevojke treniraju u Podgorici, a imaće i devet provjera do starta šampionata Evrope.

-Nije nova situacija za nas, očekivanja su da najbolje moguće odradimo ove pripreme, da iskoristimo ovo vrijeme da se dobro uigramo i da prikažemo najbolje partije na Eurobasketu. Radićemo u Podgorici, imamo pripremne utakmice protiv Srbije i Slovenije, takođe učestvovaćemo na Igrama malih zemalja, tako da imamo devet utakmica da igramo prije Evropskog šampionata, što je dovoljno da se uigramo i vidimo naš potencijal i šta možemo da očekujemo od Eurobasketa, rekla je selektorka Jelena Škerović.

Za mjesto u timu će konkurisati i dvije nove košarkašice Nataša Mek i Taja Rejmer. Jedna od njih dvije igraće Eurobasket.

-Očekujemo da one pokažu kvalitet tokom priprema sa nama, da vidimo koja će se najbolje uklopiti u stil naše igre. Mislim da je dobro za nas što su obje tu, jer imaju kvalitet, znamo ih dobro. Jedna igra u Bešiktaštu, a druga je sa Lublinom osvojila titulu u Poljskoj. Imaju kvalitet, naročito jer igraju na poziciji pet gdje nam je prijeko potrebna igračica sa iskustvom, rekla je Škerović.

Na spisku su: Milica Jovanović (Miškolc), Božica Mujović (Čajka), Sofija Živaljević (Arka Gdinja), Bojana Kovačević, Jelena Vučetić (Kadi la Seu), Jovana Pašić (Novi 87), Jelena Dubljević (Mersin), Dragana Žiković, Marija Leković, Ksenija Šćepanović, Maja Bigović, Zorana Radonjić, Lana Vukčević, Anastasija Drobnjak (Budućnost Bemaks), Milena Jakšić (Nikšić), Nataša Mek (Lublin) i Taja Rejmer (Bešiktaš).

Selektorki Jeleni Škerović u radu pomažu treneri Rusin Bernad i Miroslav Škara, fizioterapeut Petar Stojović, dok je Snežana Čorac doktorica tima, a Nikolina Popović menadžer.

Grupnu fazu Eurobasketa „crvene“ će igrati u Tel Avivu, završnica je u Ljubljani.

Share.

Comments are closed.