“Lavovi” počeli pripreme za duele protiv Švedske: Nebojša Simić se kasno večeras ili sjutra priključuje našoj selekciji

Muška seniorska reprezentacija okupila se u Podgorici i odradila prvi trening u sklopu priprema za predstojeće utakmice protiv Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

„Lavovi“ će ugostiti Švedsku 6. januara u Podgorici, dok je revanš na programu tri dana kasnije u Eskilstuni, gradu u kojem je selektor Zoran Roganović trener ekipe Guif.

Poslije pobjede protiv Kosova i poraza od Rumunije na startu kvalifikacija, „lavovi“ će u duelima protiv selekcije koja je po četiri puta bila šampion Evrope i svijeta, pokušati da osvoje bod koji bi im širom otvorio vrata učešća na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Selektor Roganović ni ovog puta neće moći da računa na sve igrače sa spiska, jer će srednji bek Stevan Vujović propustiti ovu akciju. Naime, Vujović bi u slučaju da bude sa reprezentacijom morao u obaveznu 14-dnevnu samoizolaciju po povratku u Katar, gdje nastupa za Al Rajan, zbog čega nije dobio zeleno svjetlo kluba, koji u narednom periodu ima važne takmičarske mečeve.

Od igrača sa spiska, prvog dana priprema sa „lavovima“ nijesu bili golman Nebojša Simić i pivot Nemanja Grbović, koji će se večeras ili sjutra priključiti saigračima. Sa nacionalnim timom na početku priprema će trenirati golman Lovćena Filip Borozan koji je dobio poziv selektora Roganovića.

Pored Simića, Grbovića i Borozana, na spisku su golman Mile Mijušković, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Marko Lasica i Mirko Radović, bekovi Vasko Ševaljević, Miloš Božović, Stefan Čavor, Vladan Lipovina, Branko Vujović, Radojica Čepić i Arsenije Dragašević, te pivoti Branko Kankaraš, Nebojša Simović i Miodrag Ćorsović.

“Čvrsto smo uvjereni da ćemo uspješno početi 2021. godinu, pogotovo poslije neuspješnog novembarskog ciklusa, kada smo izgubili devet razlike od Rumunije. Željni smo iskupljenja, prije svega prema našim navijačima, koji nažalost neći moći da nas bodre sa tribina. Švedska dolazi u izmijenjenom sastavu zbog situacije oko koronavirusa, mada i i mi imamo problema, jer Vujović i Vuk Lazović iz Južne Koreje ne mogu da dođu. To što igramo protiv jedne od najboljih selekcija Evrope je dovoljna motivacija, a uz to znamo za što igramo i da želimo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo – istakao je Zoran Roganović.

Selektor Crne Gore izuzetno dobro poznaje Šveđane, jer radi u Guifu iz Eskilstune, gdje će se igrati drugi meč.

“Znam sve igrače Švedske i sistem njihovog trenera. Analizirali smo njihovu igru, gledali i snimke naših mečeva. Siguran sam da ćemo ovog puta biti mnogo spremniji, jer imamo dva dodatna dana u odnosu na većinu situacija kada smo se okupljali u ponedjeljak, a utakmica je bila već u srijedu. Ovog puta ne mogu da kažem da nemamo vremena, četiri dana je dovoljno da se spremimo i siguran sam da ćemo se pokazati u pravom svjetlu”, poručio je Roganović.

Sa priprema naše selekcije u Podgorici

Lavovi” u predstojećim duelima protiv Švedske žele bod koji bi im širom otvorio vrata učešća na Evropskom prvenstvu 2022. godine.

Muška seniorska reprezentacija u Podgorici se priprema za utakmice protiv Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

„Lavovi“ će ugostiti Švedsku 6. januara u Podgorici, dok je revanš na programu tri dana kasnije u Eskilstuni, gradu u kojem je selektor Zoran Roganović trener ekipe Guif.

Poslije pobjede protiv Kosova i poraza od Rumunije na startu kvalifikacija, „lavovi“ će u duelima protiv selekcije koja je po četiri puta bila šampion Evrope i svijeta, pokušati da osvoje bod koji bi im širom otvorio vrata učešća na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Nakon što je sa spiska otpao srednji bek Stevan Vujović, koji zbog pandemije virusa COVID-19 nije dobio dozvolu katarskog Al Rajana da bude sa nacionalnim timom, selektor Roganović bi u ponedjeljak trebalo da na raspolaganju ima kompletan tim, nakon što se saigračima priključe golman Nebojša Simić i pivot Nemanja Grbović.

Vasko Ševaljević, kapiten reprezentacije Crne Gore

Nije bilo mnogo vremena da se proslave novogodišnji praznici, ali sam siguran da su momci iskoristili par dana da budu sa porodicama, nakon dolaska iz klubova. Već nakon dva dana nove godine počinjemo sa reprezentativnim obavezama. Tu smo da se pripremimo i odigramo što bolje duele protiv Švedske. U boljem smo sastavu nego što je to bio slučaj za duele protiv Kosova i Rumunije, ali ponovo nijesmo kompletni. Uostalom, skoro nikada u skorijoj prošlosti nijesmo bili kompletni, pa je i glupo da se žalimo zbog toga, jer znamo kakva je situacija i u sportu i u životu uopšte. Ne tražimo alibi, četa je mala, ali odabrana i daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat. To bi bio bod, eventualno jedna pobjeda, a naravno da ćemo iskoristiti šansu ukoliko nam se ukaže da osvojimo sva četiri. Trenutno nema razlike između mečeve kod kuće i u gostima, s obzirom na to da su tribine prazne gotovo svuda. Švedska, takođe, nije kompletna, nedostaje im 10-ak igrača, ali imaju veliki broj vrhunskih igrača. Mogu da naprave i tri sastava, jer je to ipak, Švedska. Oni će doći u kvalitetnom sastavu, tako da za nas to ne pravi veliku razliku.

Share.

Comments are closed.