KSCG još čeka rezultate testova na koronavirus

Košarkaški savez Crne Gore (KSCG) još nije dobio rezultate testova na koronavirus za sve igrače i članove stručnih štabova nacionalnih selekcija, koji su se pripremali na kampovima u Tivtu i Bijelom Polju, saopšteno je iz tog saveza.

Navodi se da KSCG, poštujući sve mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), od početka ljeta pokušava da okupi što je moguće veći broj košarkaša i košarkašica kako bi im pomogao da se vrate u formu nakon dugačke pauze zbog pandemije koronavirusa.

Kako su kazali, sa tom željom organizovani su i kampovi u Tivtu i Bijelom Polju koji su, nažalost, prekinuti usljed pogoršanja situacije sa Kovidom-19.

“Uvažavajući pravo javnosti da zna, ali prije svega pravo na privatnost naših košarkaša i članova KSCG-a, prethodnih dana nijesmo željeli da se oglašavamo povodom rezultata testiranja učesnika kampova u Tivtu i Bijelom Polju”, navodi se u saopštenju KSCG-a.

Prema njihovim riječima, prvi razlog je to što su željeli da od IJZ-a dobiju rezultate za sve testirane, kako bi sa preciznim informacijama mogli da obavijeste javnost o tome koliko je tačno osoba inficirano Kovidom-19.

“Svjedoci smo da laboratorije IJZ-a dnevno odrade ogroman broj testova, zbog toga još nijesu na red došli uzorci svih testiranih košarkaša i košarkašice. Kada se to desi, u saradnji sa IJZ-om, objavićemo podatke”, naveli su iz KSCG-a.

Oni su kazali da su čelnik KSCG-a i dva košarkaša mlade reprezentacije odmah po dobijanju pozitivnog rezultata na testu dobili jasna uputstva ponašanja.

“A uz saradnju sa nadležnim organima i ostali učesnici kampova su izolovani, tako da smatramo da neobjavljivanjem informacija, prije rezultata svih testiranih, ni na koji način nijesmo uskratili javnost u Crnoj Gori”, naveli su iz KSCG-a.

Oni su kazali da vjeruju da objavljivanje imena inficiranih nije u interesu nikog, “niti na bilo koji način može pomoći u situaciji u kojoj se nalazimo”.

“Košarkaški savez će i u narednom periodu u saradnji sa NKT-om i IJZ-om svoje aktivnosti usmjeravati da prvenstveno zaštiti zdravlje svih, a uz nadu da ćemo vrlo brzo pričati opet o košarci”, zaključuje se u saopštenju.

Share.

Comments are closed.