Kreće Prva šahovska liga Crne Gore: ŠK Rumija danas protiv glavnog favorita za plasman u viši rang

Od danas do nedjelje u Multimedijalnoj sali Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra u Podgorici biće odigran prvi vikend (tri kola) Prve šahovske lige Crne Gore.

Ove sezone za dva mjesta koja vode u Premijer ligu Crne Gore, boriće se deset ekipa: Rumija – Bar, Brskovo – Mojkovac, Cetinje, 7. Oktobar – Podgorica, Mladost – Nikšić, Berane, Jedinstvo – Bijelo Polje, Gambit – Berane, Dijagonale – Podgorica i Herceg Novi 1949.

Barani će ove sezone imati tim sastavljen od mladosti i iskustva, a po riječima čelnika kluba u organizacionom smislu je ekipa umnogome osvježena i podmlađena.  Po njihovim riječima, ovogodišnji cilj Barana je plasman u sredinu tabele.

Za ovogodišnje takmičenje, Barani su prijavili sledeći sastav: Milo i Danilo Pobor, Ismet Mustafić, Zoran Popović, Mirto Alibašić, Vladimir Lukšić, Nenad Aleksić, Aleksandar Plamenac, Saša Kovačević, Dušan Kalinić i Pavle Lekić.

Ovog vikenda Barani na premijeri igraju provi prvog favorita za mplasman u viši rang Herceg Novog, dok će u subotu i nedjelju da igraju protiv Brskova i Cetinja.

Drugi vikend je na rasporedu od 27. do 29. Septembra takođe u Podgorici, dok će poslednji treći vikend biti igran u Mojkovcu od 29. Novembra do 1. Decembra.

Prvo kolo, 30.08.2019.

Rumija – Herceg Novi 1949
Brskovo – Dijagonale
Cetinje – Gambit
7.oktobar – Jedinstvo
Mladost – Berane

Drugo kolo, 31.08.2019.

Herceg Novi 1949 – Berane
Jedinstvo – Mladost
Gambit – 7.oktobar
Dijagonale – Cetinje
Rumija – Brskovo

Treće kolo 01.09.2019.

Brskovo – Herceg Novi 1949
Cetinje – Rumija
7.oktobar – Dijagonale
Mladost – Gambit
Berane – Jedinstvo

Share.

Comments are closed.