Kreće finalna serija za košarkaškog prvaka Crne Gore: Mornar brani titulu

Sa skraćenom rotacijom i umorom na leđima, košarkaši Mornara ostvarili su još jedan cilj ove sezone: finale plej ofa Erste Super lige Crne Gore!

Poslije pobjede nad Sutjeskom u „Topolici“ šef stručnog štaba Mihailo Pavićević dao je dan odmora svojim košarkašima da se, koliko toliko, oporave pred početak finalne serije.

„Mi u finale ulazimo bez treninga uz, dodatno, skraćenu rotaciju. Umor čini svoje kao i ovi mečevi nakon svaka dva dana. Zadnji u nizu povrijeđenih je i Marko Mjović koji je istegao tetivu u Nikšiću, a to nije neočekivano s’ obzirom na već spomenuti ritam. Sa ovako skraćenom rotacijom mi u finale idemo na: Gordića, Džeksona, Bela, braću Šehović. Biće nam vrlo, vrlo teško i trebaće nam mnogo sreće da sačuvamo titulu prvaka Crne Gore.“ – zaključio je Pavićević.

Za razliku od polufinalne ova, finalna, serija se igra na tri dobijene utakmice, a Budućnost je u utorak od 19h domaćin prvog meča. Ovo će biti trinaesto finale plej ofa Crne Gore za košarkaše, a pored Budućnosti koja je 12 puta osvajala trofej još se jedino Mornar okitinuo naslovom prvaka prošle godine.

Share.

Comments are closed.