Košarkaški klub Sutomore dvije decenije postojanja obilježava formiranjem seniorske ekipe

Košarkaški klub Sutomore u decembru mjesecu obilježiće 20 godina postojanja i rada, kao jedan od rijetkih registrovanih sportskih kolektiva u Sutomoru. Veliki broj uspješnih generacija izašlo je iz ove sredine pod dirigentskom rukom mladog, ali već iskusnog trenera Marka Rajovića.

-“U uslovima daleko od dobrih i idealnih, uspjeli smo za minulih 20 godina tri puta da budemo državni pravci Crne Gore u mlađim kategorijama, dva puta smo bili drugi u nacionalnom šampionatu, tri puta treći, kao i osvajači velikog broja turnira, kaže Rajović i dodaje:

-“Prioritet kluba, a čini se i mjesta u kome živimo je stvaranje uslova za zdravo odrastanje i razvijanje mladih, što KK Sutomore svakako pruža. Djecu smo uspjeli da udaljimo od ulice u teškim vremenima, kada za sportske kolektive iz manjih sredina malo ko ima razumijevanja u društvu, i to smatramo svojim najvećim uspjehom, daleko značajnijim od osvojenih titula i trofeja koji su došli sami po sebi kao rezultat rada i upornosti, rekao je Rajović.

Rajović ističe da se ove godine rodila ideja ali i stekli uslovi da zaživi seniorski tim ovog kluba koji će ove jeseni početi sa nadmetanjem u Prvoj B crnogorskoj ligi.

-“Poslije toliko godina predanog rada, stvorili su se uslovi za seniorski tim i od ove godine naš klub je zaokružio i upotpunio veliku želju koja je postojala od samog osnivanja. Najveći uspjeh je veliki broj naših nekadašnjih igrača, koji će bez novčane nadoknade braniti boje kluba i svog mjesta. Tako će pomoći i mladim članovima da se bolje afirmišu i kao gotovi igrači nađu bolji angažman, kroz agenciju MMbasket koja je vezana za naš klub, ističe Rajović.

Seniorski tim je sa treninzima za predstojeću sezonu počeo sinoć, a kompletne pripreme obaviće u Sutomoru.

-“Većina igrača koji će braniti boje ovog kluba je iz Sutomora koji su ponikli u ovom klubu ili igrali za ovaj klub uz par mlađih zanimljivih igrača koje ćemo forsirati kroz ovu ligu Imamo i teren napolju koji je adaptiran i na kojem zbog Korona situacije sada treniramo, a planirali smo da prvog oktobra uđemo i treninge obavljamo u renoviranoj sportskoj sali OŠ “Kekec” rekao je trener Marko Rajović.

Izdanak ove uspješne škole je i mladi i talentovani Maruan Čičić, 2006. godište, reprezentativac, koji je nedavno potpisao za podgoričku Budućnost Voli ali će za početak igrati u njenoj filijali Studentskom centru. Po riječima Rajovića, on je jedan od najperspektivnijih košarkaša tog godišta u Crnoj Gori.

Share.

Comments are closed.