Košarkaši Mornara u polufinalu Kupa protiv Sutjeske

Košarkaši Mornara igraće protiv Sutjeske u polufinalu Kupa Crne Gore koji će u četvrtak i petak biti odigran u barskoj dvorani “Topolica”. To je epilog današnjeg žrijeba koji je održan u restoranu Mornar.

Barani i Nikšićani igraće u drugom polufinalu od 19,30 u četvrtak 13. februara, dok je prvi polufinalni par, Lovćen 1947 i Budućnost Voli od 17,00 sati, takođe u četvrtak.

Mihailo Pavićević i Zoran Kašćelan

Veliko finale na programu je u petak 14. februara od 18,00 sati.

Žrijebom je rukovodio Igor Popović Komesar takmičenja, a na press-u upriličenom nakon žrijeba, treneri sve četiri ekipe su izrazile zadovoljstvo da će igrati pred publikom koja je veliki poznavalac košarkaškog sporta i iznijeli nadu da će atmosfera biti kao na sinoćnjem spektaklu između Mornara i Crvene zvezde.

Zoran Glomazić i Petar Mijović

-“Ove četiri ekipe su se unazad par godina isprofilisale kao najbolje ekipe u Crnoj Gori, te koristim ovu priliku da im poželim ugodan boravak u Baru. Želim da svi zajedno doprinesemo košarkaškom spektaklu koji ovaj grad zaslužuje. Kup je jedno vrlo specifično takmičenje, jedna utakmica, jedan loš dan favorita moiže da odluči pobjednika. Tako sa siguran da i ova dva polufinala, odnosno mi i Budućnost smo favortiti na papiru, ali siguran sam da to treba dokazati na terenu. I oni igraju kvalitetno takmičenje, ABA 2 ligu, i sigurno su sastavljeni od iskusnih i dobrih igrača i niko se nesmije potcijeniti. Izuzetno cijenim rad trenera Glomazića i naših sportskih prijatelja iz Nikšića koji već godinama ostvaruju sjajne rezultate, na čelu sa sjajnim Pavličevićem. Presrećan sam da smo se okupili u Baru, da napravimo košaršaki spektakl, da svi uživamo pa ko zasluži neka pobijedi i neka mu je sa srećom”, kazao je trener Barana Mihailo Pavićević.

Trener Sutjeske Zoran Glomazić čestitao je kolegi Pavićeveviću na sinoćnjoj pobjedi i istakao da su favoriti za pehar Mornar i Budućnost.

-“Četiri kluba sigurno treutno najkvalitetnija i najbolja na jednom mjestu su u Baru. Favoriti su Barani i Podgoričani. Neka košarka pobijedi, međutim Kup je takav, mi ćemo doći da odigramo jednu korektnu i poštenu utakmicu. Košarka je u Crnoj Gori u ekspanziji i neka tako prođe i ovaj finalni turnir kazao je trener Sutjeske Zoran Glomazić.

Pehar namijenjen pobjedniku Kupa za sezonu 2019 / 20.

-“Sigurno da i moj tim i tim trenera Pavićevića slove za favorite u polufinalu, ali sigurnio da imamo respekt prema našem protivniku Lovćenu i moramo da budemo na dobrom nivou svih 40 minuta ako želimo, a želimo da igramo to finale”, istakao je trener Budućnosti Voli Petar Mijović.

Žrijebanje parova

Cetinjani prepuštaju ulogu favorita Budućnosti Voli, ali se trener Kašćelan nada iznenađenju.

-“Kup takmičenje je nepredvidljivo, dešavaju se iznenađenja i mi ćemo igrati na tu kartu pružićemo što bolji otpor, da pokušamo da izvučemo maksimum iz toga duela koji nam može pomoći za završnicu sezone da imamo iskustvo više”, istakao je strateg Cetinjana Kašćelan.

Polufinalne duele prenosiće MNE Sport 1 televizija, dok će finale moći da se prati i na RTCG-u.

Share.

Comments are closed.