Košarkaši Mornara u malom crnogorskom derbiju u subotu veče dočekuju SC Derbi

Dvije pobjede u posljednja tri kola učinile su da košarkaši Mornara Barskog zlata u dobrom raspoloženju dočekuju dvije utakmice pred svojim navijačima, prvo mali crnogorski derbi sa SC Derbijem u 26. kolu i potom Krku, u odloženom meču 15. kola.

Na kraju im preostaje susret sa Borcem u Čačku, iz 16. kola.

Pred duel sa Podgoričanima trener Mornara Mihailo Paićević najavljuje ozbiljnog rivala i želju da njegov tim zabilježi još jednu pobjedu.

„Već tri utakmice zaredom igramo dosta dobro. Ponovo smo se, silom prilika, pregrupisali, jer smo ostali bez nekih ključnih igrača. Prije svega tu mislim na organizatora igre Gordića. U ove tri utakmice evidentan je vidan napredak u našoj igri. Nadam se da ćemo tako nastaviti. Očekuje nas u subotu ozbiljna utakmica. Ekipa Derbija je sastavljena od iskusnih, provjerenih igrača, uz nekoliko mladih. Ipak, iskusni igrači nose njihovu igru i zajedno sa trojicom Amerikanaca predstavljaju ekipu za raspekt, Rezultati koje su postigli u dosadašnjem dijelu sezone to potvrđuju. Na nama je da u utakmicu uđemo maksimalo koncentrisani i da dobrom odbranom i pametnim napadom dođemo do još jednog trijumfa u ABA ligi. Nije mnogo ostalo do kraja, tri utakmice, i gledaćemo da uspješno završimo sezonu“, kazao je Pavićević.

Marko Jeremić želi da se njegova ekipa pobjedama oprosti od navijača u ovoj sezoni.

„Očekuju nas dvije utakmice u ‘Topolici’, sa Derbijem i Krkom. Ta dva eventualna trijumfa dovele bi nas do jedanaest pobjeda u ovoj sezoni što bi bio veoma solidan rezultat, s obzirom na sve nedaće koje su nas pratile. Ipak, sve naše misli su okrenute ka Podgoričanima. SC Derbi ima pobjedu i utakmicu više od nas i lijepo bi bilo da ga ‘uhvatimo’ u svojoj dvorani, iako neće biti nimalo lako. Riječ je o kvalitetnoj, kompaktnoj ekipi koja kad ima svoj dan svakome može da pomrsi račune“, ističe „snajper“ Barana.

Marko Jeremić

U prvom dijelu sezone, u Podgorici, Mornar je protiv Derbiju uknjižio ubjedljivu pobjedu 95:76.

Subotnji duel između Mornara Barskog zlata i SC Derbija u dvorani „Topolica“ počinje u 19 časova.

Share.

Comments are closed.