Košarkaši Mornara sjutra gosti Cibone: Barani žele da vrate “dug” sa početka sezone

Prvi rival Mornara u novoj godini i drugoj polusezoni AdmiralBet ABA lige je jedan od velikana regionalne košarkaške pozornice s kojim “Ponos Bara” ima pozitivan skor i na gostujućem i na domaćem terenu (4:2 u Baru, 3:2 u Zagrebu).

Na startu ove sezone, ta dominacija Barana je narušena trijumfom Cibone u Topolici čime je prekinuta serija od pet vezanih trijumfa ekipe Mihaila Pavićevića u duelima sa slavnim zagrebačkim klubom.

Iz perspektive igre i takmičarske forme, međutim, Mornar Barsko zlato je danas sasvim drugačiji tim od onog sa starta sezone pa je jasno da Barani u dvoranu “Dražen Petrović” i ove godine dolaze bez bijele zastavice.

Na opasku da li se nada da će, sada već čuveni “Mornarov decembar” imati produžetak u novoj godini, šef struke barskog ABAligaša kaže da nema razloga da ne bude tako.

“Nema razloga da ne bude tako. Mi smo vjerovali u ono što radimo. Sport je takav, ne može stalno da se pobjeđuje. Međutim sada sve izgleda drugačije, uloge su podijeljene, ovo je jedan potpuno novi tim. S ovim decembrom sam zadovoljan. Uvijek postoji i ono “moglo je bolje”, ali zaista sam zadovoljan”, rekao je Pavićević pred odlazak u Zagreb.

Predpraznična atmosfera nije uticala na radni ritam Barana uoči utakmice sa Cibonom.

“Nedelju pred praznike iskoristili smo radno da se u miru pripremimu za utakmicu koja neće biti nimalo laka. Idemo u goste mladoj i talentovanoj ekipi Cibone koja igra sa dosta energije. Oni su nam “dužnici” sa početka ove sezone kada su nas dobili u našoj dvorani i pokušaćemo da se revanširamo i sa tom željom i nadom i putujemo u Zagreb”, prokomentarisao je Pavićević.  

Pobjedničke ambicije nije pred gostovanje Ciboni skrivao ni Aleksandar Lazić.

“Mi u svaku utakmicu ulazimo sa željom da je dobijemo pa je tako i sada. Tako je bez obzira na veliko ime rivala i veliko ime dvorane u kojoj se igra a koje nas podsjeća da izlazimo na megdan klubu izuzetne tradicije što podrazumijeva dodatnu obavezu da se pruži maksimum. Cibona ove sezone ima veoma mlad ali i veoma poletan tim s čijim smo se talentom dobro upoznali na startu sezone u Baru. Svjesni smo kakav nas izazov očekuje ali se nadam da ćemo znati da mu odgovorimo na pravi način”, rekao je Lazić.

Duel u areni “Dražen Petrović” igra se u ponedjeljak od 14 sati. 

Share.

Comments are closed.