Košarkaši Mornara pokušaće dvokorakom da stignu do polufinala

Košarkaši Mornara napravili su prvi korak ka finalu plej ofa Erste Super lige Crne Gore. “Dvokorak” mogu da kompletiraju večeras u Nikšiću, a u slučaju neuspjeha meč broj tri, popularna majstorica, igrala bi se u Baru.

Najlošije prvo poluvrijeme, u šuterskom pogledu, ovogodišnje Super lige Mornar je imao, upravo, protiv Sutjeske.

“Veliki je broj mečeva iza nas. Noge su nam “teške”, prosto nas umor sustiže, a kada tome dodate da smo bez Vranješa onda ne treba da čudi nešto lošije šutersko izdanje naše ekipe u odnosu na prošle mečeve. Dobro je da smo zahvaljujući jakoj odbrani uspjeli da prelomimo rezultat u trećoj četvrtini i da privedemo utakmicu kraju. Mislim da nas sličan meč očekuje i u Nikšiću. Moraćemo da odigramo još agresivniju odbranu i da limitiramo njihove periferne, otvorene, šuteve, koji su nam zadali mnogo problema u Baru.” , izjavio je kapiten tima, Marko Mijović.

Ni Mijovića povrede nisu “preskočile” ove sezone. Šta više, Mijović je veći dio Super lige igrao sa bandažiranim prstom desne, šuterske, ruke.

“U prvi mah se mislilo da je isčašenje, ali je u pitanju bilo naprsnuće desnog kažiprsta. Zbog ogromnog broja mečeva (na svaka dva dana) nijesam mogao da saniram tu povredu kako je trebalo uz odmor od pet, šest dana, već bi poslije svakog novog otoka prst, ponovo, oticao. Međutim, snašao sam se i sada se nadam da me do kraja sezone nikakve nove povrede neće zadesiti.” zaključio je kapiten Mornara.

Polufinalna serija Erste Super lige Crne Gore igra se na dvije pobjede, dok se finale igra, kao i prošle sezone, na tri dobijene utakmice.

Večerašnja utakmica u Nikšiću počinje u 19 sati, sudiće je: Koljenšić,  Jokić i Kaluđerović.      

Share.

Comments are closed.