Košarkaši Mornara kreću iz Zadra

Na startu nove ABA sezone Mornar je gost Zadra, dok će prvu utakmicu pred svojim navijačima odigrati u drugom kolu protiv Zadra. To je epilog žrijeba sa Skupštine ABA lige.

Budućnost će na premijeri ugostiti Split, a već u naredna dva kola naše timove čekaju velika iskušenja.

Podgorički “plavi” u drugoj rundi gostuju Partizanu, Mornar je domaćin Ciboni, dok će u trećem kolu Barani odmjeriti snage sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

Prvi crnogorski derbi igra se u 10. kolu u periodu između 13. i 16. novembar u “Morači”.

Na putem video linka održanoj sjednici Skupštine ABA lige, zaključeno je da je u ovom trenutku, ključno svu energiju usmeriti ka organizaciji sezone 2020/21 koja će, s obzirom na specifičnost situacije usled pandemije virusom COVID-19, sa sobom nositi izuzetno velike izazove.

Na Skupštini ABA lige j.t.d. izvršeno je žrebanje takmičarskih brojeva i određen raspored takmičenja u sezoni 2020/21.

Utakmice Mornara u prvoj polusezoni su:

1. kolo: Zadar – Mornar
2. kolo: Mornar – Cibona
3. kolo: Crvena zvezda – Mornar
4. kolo: Borac – Mornar
5. kolo: Mornar – Mega
6. kolo: Krka – Mornar
7. kolo: Mornar – Primorska
8. kolo: Split – Mornar
9. kolo: Mornar – Partizan
10. kolo: Budućnost – Mornar
11. kolo: Mornar – FMP
12. kolo: Cedevita – Mornar
13. kolo: Mornar – Igokea

ABA liga u sezoni 2020/21 po ranije utvrđenom kalendaru takmičenja treba da počne 19. septembra. Ligaški deo se igra do 28. marta 2021., dok je početak plej-ofa zakazan za 4. april 2021. godine.

U saopštenju ABA lige nakon Skupštine navodi se da su poslije višečasovne konstruktivne rasprave, ABA liga i klubovi zaključili da je neophodno usvojiti platformu i niz protokola koji će kroz stalne kontakte sa državnim i zdravstvenim organima, omogućiti nesmetan početak sezone 2020/21.

Zbog delikatnosti teme i vremena neophodnog za dodatne konsultacije i konačne zaključke, Skupština ABA lige j.t.d je odlučila da zasijedanje nastavi u najkraćem mogućem roku.

Kompletan raspored pogledajte ovdje.

Share.

Comments are closed.