U Baru se traži karta više za majstoricu u Morači

Košarkaši Mornara ispisuju nove stranice svoje istorije! U Baru je u meču broj četiri finala plej ofa aktuelni šampion ekipi Budućnosti ubacio čak 94 poena i tako utabao sebi put do meča broj pet, majstorice! Odmah po zavšetku četvrtog susreta u „Topolici“, navijači su spontano krenuli da skandiraju „idemo za Podgoricu“, a dan uoči meča u „Morači“ u Baru se traži karta više za „majstoricu“, jer će veliki broj Barana u privatnoj režiji sjutra veče biti uz svoje ljubimce.

„Prije svega svaka čast mojim igračima na sjajno energiji, želji i angažovanju u ova zadnja dva meča. Moram da posebno apostrofiram to da smo do svih ovih pobjeda u finalu plej ofa došli bez ijednog treninga. Tražili smo meč broj pet, isti smo i dobili. Na nama je da pokušamo da i treći put uzastopno savladamo Budućnost i da zadržimo titulu u Baru“ istakao je šef stručnog štaba Mornara, Mihailo Pavićević.

Duel protiv Budućnosti bio je, ujedno, i poslednji pred domaćom publikom, a dvorana „Topolica“ je bila ispunjena, skoro, do poslednjeg mjesta.

„I prošle sezone, a i ove, navijači su nas nosili do vrlo važnih pobjeda. Igrači u ovakvom ambijenta daju svoj apsolutni maksimum. Nadam se da ćemo imati podršku od strane naših navijača i u Podgorici u ovom, odlučujućem, petom susretu“ zaključio je Pavićević.

Ovo će biti tek drugi put u istoriji finala plej ofa Crne Gore da se pitanje pobjednika riješava u meču broj pet. Prije dvije godine (sezona 2016/17) takođe su Budućnost i Mornar igrali finale, a Budućnost je tada slavila sa 3:2 u pobjedama.

Odlučujući meč igra se u srijedu od 20 sati i 30 minuta u SC „Morača“, a meč će da sude: R. Vojinović i Z. Rutešić iz Nikšiža i R. Savović iz Podgorice.

Share.

Comments are closed.