Klub praktičnog streljaštva Antivari u subotu organizuje takmičenje na Sutormanu

Na nedavno otvorenom strelištu na Sutormanu KPS (klub praktičnog streljaštva) “Antivari” iz Bara u subotu 8. avgusta organizuje ekipno i pojedinačno revijalno takmičenje. Naime, na barskom strelištu biće održano peto kolo Otvorenog prvenstva Crne Gore pištoljem i revolverom velikog kalibra.

Takmičenje će se odvijati u dvije discipline pištolj (kalibar 7.62  do 45) i revolver (kalibri 32, 38, 357, 44 i 45), a gađa se sa daljine od 25 metara.

Ekipu čine tri člana čiji se rezultati boduju i za pojedinačni plasman. U konkurenciji žena, takmičarke će pored bodovanja u OVERALL-u, biti bodovane i u kategoriji LADY.

Gađa se pet minuta i neograničen broj metaka za probu, uz meč od 20 metaka 2×10 / 20 minuta. Kotizacija je pet eura, a za osvojena prva tri mjesta (ekipno i pojedinačno) biće dodijeljeni pehari, medalje i diplome.

Kako su nam kazali iz ovog mladog sportskog kolektiva, takmičenje će se održati uz strogo poštovanje svih mjera NKT-a i posebnih mjera bezbijednosti.

Prijavljivanje za takmičenje traje do petka (7. avgusta) u 20 sati na mejl skaantivari@gmail.com ili na telefon 067/259-077.

Organizator manifestacije koja počinje u 9 sati je KPS „Antivari“ iz Bara uz sponzorstvo Opštine Bar i saradnju Ministarstva odbrane, Vojske Crne Gore kao i stručnu pomoć SSCG.

Praktično streljaštvo predstavlja atraktivan i dinamičan streljački sport u kojem se koristi isključivo bojeva municija. Paralelno sa razvojem i evolucijom konstrukcije i upotrebe ručnog vatrenog oružja razvijalo se i praktično streljaštvo. U početku je koriščen kao izraz potrebe zahtevnijih sistema obuke pripadnika policije, vojske, posebno specijalnih jedinica i službi obezbeđenja, da bi se kasnije omasovio i razvio u veoma popularan i privlačan sport, koji doživljava ekspanziju u svijetu.

Kolijevku praktičnog streljaštva predstavljaju Sjedinjene Američke Države kod kojih se pojavio ranih pedesetih godina 20. vijeka u Kaliforniji. Za nekoliko godina se vrlo brzo priširio i na ostale kontinente.

Share.

Comments are closed.