Karate klub Bar svečano završio 2019. godinu

Najbolji sportski kolektiv u Baru za 2019. godinu, Karate klub “Bar” sinoć je u hotelu “Princess” obilježio godinu na izmaku.

Ovo je klub sa najviše osvojenih medalja i pehara na državnim  i međunarodnim takmičenjima i Kup takmičenjima. Karate klub „Bar“ je u  2019.godini učestvovao na 24 međunarodna turnira od kojih je na 7 proglašen za najuspješniju ekipu na takmičenju. U 2019. godini takmičari ovog kluba su osvojili 521 medalju od kojih 233 zlatnih, 118 srebrnih i 170 bronzanih. Na državnim prvenstvima u kategorijama od poletaraca do seniora, takmičari „Bara“ su osvojili 57 medalja (19 zlatnih,14 srebrnih i 24 bronzanih). Na državnom prvenstvu za poletarce, pionire i nade osvojili su najveći broj medalja (32) i proglašeni za najuspješniji klub na Prvenstvu. U klubu imaju 42 reprezentativca u kategorijama kata i borbi od poletaraca do seniora. Pionirke ovog kluba u katama ekipno su na Balkanskom prvenstvu ove godine osovjile treće mjesto.

Po riječima predsjednika karate kluba “Bar” Alena Đeljoševića i “alfa i omega” ovog kluba, vlasnika Almira Cecunjanina, godina na izmaku bila je veoma uspješna za barski klub, a nadaju se da će tako nastaviti i u narednoj.

-“Zhavalio bih se svim roditeljima naše djece, ljudima iz Saveza i grada Bara koji nam pomažu kako bi što kvalitetnije predstavljali Bar i Crnu Goru. Mi smo klub koji uglavnom sam finansira takmičenja i putovanja, kako na državnom, tako i na međuarnodnom planu tako da nam je podrška svih od velikog značaja. Osvojili smo veliki broj medalja, nagrada i priznanja, što u zemlji što u inostranstvu, a nadam se da će naredna godina biti još uspješnija”, kazao je Đeljošević.

Alen Đeljošević

Barski i crnogorski šampion, koji se ove godine kao član Karate kluba Budućnost i crnogorske reprezentacija Almir Cecunjanin okitio titulom prvaka Balkana, “alfa i omega” je kluba u Baru.

-“Zaista sam presrećan kada se osvrnemo unazad, u 2007. godinu kada je naš klub počeo sa radom. Ova godine je bila izuzetno uspješna za članove kluba, počev od raznih priznanja, nagrada i medalja, pa do Svjetskog prvenstva gdje su nastupili naši članovi, pa do ovih dana kada je stiglo priznanje za sportski kolektiv Bara za 2019. godinu. Ponosni smo, znamo da smo pravu stvar uradili, kao mi u upravi kluba, treneri i svi oni koji pomažu karate klub. Svakako sve to nei mogli bez roditelja djece i ovo je prava prilika da se i njima zahvalimo. Nadam se da im mi to na najbolji načimo vraćamo. Sve to nam daje zapravo da se nadamo da će naredna godina biti još uspjepšnija za naš klub”, kazao je Cecunjanin.

Almir Cecunjanin

Pored njih goste i nagrađene pozdravio je predsjendik Karate saveza Crne Gore Ivan Krstajić.

-“Karate kao sport je ove godine imao nevjerobatne rezultate. Imamo najboljeg sportistu Crne Gore, ujedno i Karate klub “Bar” je kao član naše sportske porodice proglašen za sportsku ekipu godine u Baru. Kao predsjendik Saveza, izuteno sam ponosan sa svim rezultatima. Ujedno, Vladimir Mijač je na nivou Saveza proglašen za najboljeg “kataša” u Crnoj Gori. Sce to je potvrda da se ovdje u Baru radi na vrhunskom nivou”, rekao je Krstajić.

Ivan Krstajić

Perjanica među takmičarima, Vladimir Mijač ove godine se okitio titulom, odnosno zlatnom medaljom na Prvenstvu Mediterana.

-“Zaista je godina bila naporna i zahtjevna, ali ujedno i uspješna. Zadovljan sam kako sa radio, naravno takođe i sa trenerima i selektorima koji su radili samnom, tako da su sva priznanja koliko moja toliko i njihova. Uz malo više sportske sreće moglo se do još nekog oldičja, ali se nadam da će u narednoj sve to doći na mjesto. Drago mi je da su i ostali članovi kluba imali oldične rezultate, što je sve dovelo do nagrade sportski kolektiv godine u Baru. Odmora i pauze neće biti, praznici će biti provedeni radno, jer već od januara krećemo sa Premijer ligom u Parizu, potom slijedi turnir u Samoboru (Hrvatska), što je sve uverira ze Evropsko prvenstvo početkom februara u Budimpešti”, kazao je Mijač.

Vladmir Mijač

Od strane kluba, zahvalnice i priznanja uručena su Savezu, selektoru, sponzorima, klubovima iz Crne Gore, trenerima Karate kluba Bar, kao i članovima barskog kluba.

Za doprinos razvoju karate sporta nagrađena su i tri barska medija, Radio Bar, RTV Korona, i Portal Jedro.

Share.

Comments are closed.