Karate klub Bar: Privikavanje na novu realnost

Trenutna pandemija uticala je i na sve sportske sfere, pa tako i na karate. U godini, koja je trebala da bude jedna od onih istorijskih za ovoj sport, jer je po prvi put dobio i status olimpiskog sporta, sve je stalo. Jedan od najuspješnijih barskih sportskih klubova, KK „Bar“ našao se u situaciji koja je bila atipična za sve sportiste. Bez pravog takmičenja, i trenažnog procesa na koji su sportisti navikli, morali su se „privići“ na novu realnost…

„ I to nije bilo nimalo lako. Jednostavno za sve nas koji smo dugi niz godina u ovom sportu, ova situacija je nešto što nismo mogli da očekujemo. U jeku trenažnog procesa prošle godine, kada su bila zakazana sva veća takmičenja, ali i turniri koji su mogli značiti odlazak na OI, potpuno nas je „presjekla“ pandemija. Bili smo prinuđeni da se navikavamo na novu realnost, ali i neizvjesnost koja nikome nije išla na ruku“- započinje razgovor prvi čovjek uspješnog barskog sportskog kolektiva Almir Cecunjanin.

A najveći problem je predstavljala upravo ta neizvjesnost, koja je nažalost, i sada, nakon godinu dana prisutna…

„ Teško je vrhunskim sportistima kada izgube dnevnu rutinu i trenažni proces na koji su navikli.Odjednom je sve stalo. Naši planovi, naša putovanja, takmičenja, zavladala je neizvjesnost koja nikome ne ide na ruku. I pored određenih pomaka, nazalost, evo ni godinu dana nakon prvobitnog šoka, još uvijek nismo načisto šta nas očekuje. Radili smo koliko nam je bilo dozvoljeno, trudili se da to vrijeme iskoristimo na najbolji način. Nismo se predali. Upravo ovih dana ponovo smo krenuli sa trenažnim procesom. I nadam se da ćemo imati kontinuitet, koji je potreban za dobre rezultate“_ naglašava Cecunjanin.

A upravo ti dobri rezultati nisu izostali ni u godini za nama. Talenti su oni koji ovom klubu daju poseban pečat. Uspjesi Mijača, Bujić i ostalih samo su potvrda dobrog rada.

„ Stvarno bi voljeli da tu potvrdu dobijemo i učešćem nekog od naših takmičara i na OI, ali je to sada nezahvalno prognozirati. Znate i sami kakav je sistem kvaliikacija bio prije ove situacije, sve smo podredili tom cilju, ali je sada sve to upitno. Jednostavno, zbog ograničenja putovanja, zbog aktuelne situacije, organizacije takmičenja, svega ostalog, ne može se dati jasna prognoza. Mi smo tu, radimo punom parom, dajemo sve od sebe, a rezultat neće izostati. Masovnost kluba je i sada naša najjača strana, pojačali smo i trenerski kadar, činimo sve što je u našoj moći da svi naši takmičari imaju jedinstvenu priliku da napreduju“ – jasan je karate šampion.

Share.

Comments are closed.